Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Boc cere USL să renunţe la legea pentru studenţii fără Bac

Boc cere USL să renunţe la legea pentru studenţii fără Bac

scris de A.B.
68 Afisari

Emil Boc le-a cerut duminică liderilor USL Crin Antonescu şi Victor Ponta să retragă din Parlament iniţiativa legislativă a PSD prin care tinerii care nu au luat bacalaureatul se pot înscrie la facultate în an pregătitor.

Boc_emil

Premierul Boc cere USL să renunţe la legea pentru studenţii fără Bac

“Ce dovadă mai bună de populism puteţi avea decât ultima propunere a PSD ca cei care nu au luat Bacalaureatul să fie înscrişi la facultate şi să poată continua studiile. Este ultima formă sau apogeul populismului de care PSD dă dovadă. Oamenii ăştia nu s-au lecuit deloc, nu au înţeles că cu populismul nu se mai poate guverna (…).

Nu am auzit nimeni din rândul PNL să comenteze această iniţiativă, sunt parteneri de alianţă dacă nu greşesc, dar nu l-am auzit pe domnul Antonescu care este atât de vocal uneori să comenteze această iniţiativă. Nu l-am auzit pe domnul rector Andrei Marga să comenteze această iniţiativă şi să spună dacă i-ar conveni la Universitatea Babeş – Bolyai din Cluj să înmatriculeze studenţi care nu au trecut Bacalaureatul. Deci e încă o dovadă că oamenii ăştia dacă ar ajunge la guvernare, i-ar interesa doar un singur lucru: populismul, voturile de moment fără să le pese ce s-ar întâmpla cu ţara pe termen mediu şi lung .

Fac apel încă o dată la Victor Ponta şi Crin Antonescu să retragă această iniţiativă legislativă pentru a nu crea speranţe iluzorii la tineri”, a susţinut premierul Emil Boc la şedinţa PDL de constituire a Comisiei de Muncă şi Protecţie Socială.

Parlamentari PSD, printre care Ecaterina Andronescu, Titus Corlăţean şi Lia Olguţa Vasilescu au depus un proiect de lege care le permite elevilor care nu au luat examenul de Bacalaureat să urmeze un an pregătitor, finanţat parţial de stat, într-o universitate.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS