Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Boc: Dacă PDL pierde guvernarea, îmi dau demisia

Boc: Dacă PDL pierde guvernarea, îmi dau demisia

scris de A.B.
8 afisari

Emil Boc a anunţat că, în cazul în care PDL pierde guvernarea după alegerile din noiembrie, renunţă la şefia partidului, considerând că gestul ar fi o chestiune de moralitate şi de decenţă politică.

emil boc

foto: dcnews.ro

Liderul PDL susţine că demisia sa din fruntea partidului, dacă va pierde guvernarea, va fi o chestiune de moralitate şi decenţă politică.

„Eu sunt preşedintele acestui partid şi, cel puţin după statut, se spune că patru ani eşti preşedintele PDL, aşa am fost ales la ultima Convenţie. Dar, evident că după un ciclu electoral este un moment de bilanţ. Nu vă imaginaţi că dacă PDL nu mai rămâne la guvernare în urma scrutinului din noiembrie, aş mai sta o secundă în funcţia de preşedinte”, a declarat Boc pentru TVR.

Este o chestie de moralitate, de responsabilitate politică şi de decenţă. Un preşedinte care nu reuşeşte să menţină partidul la guvernare face pasul înapoi şi lasă pe altcineva. Dar, până atunci, foloseşti tot ce are mai bun partidul să-ţi atingi obiectivul pentru care ai fost votat la ultimul Congres, a explicat Boc.

El a precizat că în acest moment PDL are toate şansele să rămână la guvernare şi după alegerile legislative din această toamnă.

„În acest moment, PDL are toate şansele reale ca împreună cu actualii parteneri de guvernare să continue guvernarea după noiembrie 2012. Obţinerea unui procent de 25% în locale este prima etapă în acest drum, al consolidării PDL. Mulţi uită că PDL, cu excepţia a doi ani, 2007 şi 2008, din 2004 este la guvernare tot timpul”, a adăugat fostul premier.

Cât priveşte o eventuală candidatură a sa la Primăria Cluj-Napoca, Emil Boc a precizat că a luat o decizie în acest sens, dar că va discuta în primul rând cu colegii săi din PDL. El a adăugat că principiul care va fi aplicat de PDL la alegerile electorale este acela ca acolo un partidul are primari, să se mearga pe reconfirmarea lor.

2 comentarii

vasile 25-04-2012 - 15:14

BOC , MERITI SA AI SOARTA ELENEI CEAUSESCU, MARIONETA IMBECILA CE ESTI . MAI AI SI TUPEU SA GUITI ANIMALULE.LOCUL TAU ESTE LA CIMITIRUL GHENCEA MILITAR, SCARNAVIE UMANA .

BOGDAN-BOBO 26-04-2012 - 15:12

Lasa-neeeeeeeeeeeeeeeee

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult