Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Boc: Este greu să spui ne împiedică Constituţia

Boc: Este greu să spui ne împiedică Constituţia

scris de D.P.
2 afisari

Partidul Democrat Liberal susţine în continuarea iniţiativa de revizuire a Constituţiei, pentru a aplica voinţa exprimată de români la referendum şi pentru a corecta lucruri care nu funcţionează azi în România, precizând în context prevederea referitoare la prezumarea caracterului licit al averii, a declarat marţi preşedintele formaţiunii, Emil Boc, la finalul discuţiilor purtate de formaţiunile Coaliţiei cu preşedintele Traian Băsescu, la Palatul Cotroceni.

Emil Boc la TVREmil Boc a explicat că actuala prevedere constituţională pune autorităţile statului în imposibilitatea de a confisca averile dobândite ilicit. Acesta a dat exemplul unor infractori condamnaţi pentru trafic de droguri sau pentru alte infracţiuni mai grave “unde poţi fi condamnat pentru ultima infracţiune pe care ai săvârşit-o, dar mergi şi faci un an-doi de închisoare după care rămâi cu averea intactă pentru că nu poate fi confiscată întreaga avere pe care ai dobândit-o în acest pe cale infracţională, întrucât avem acest text al Constituţiei”.

Preşedintele democrat-liberal a completat, potrivit Agerpres, spunând că în “foarte multe discuţii cu oamenii” s-a ridicat problema referitoare la ce se întâmplă cu averile care nu pot fi confiscate.

“Este greu să spui, ca autoritate a statului, “ne împiedică Constituţia”. Acum avem ocazia să rezolvăm această temă. Să modificăm textul Constituţiei să punem în acord şi cu decizia Curţii Constituţionale, dar aşa cum am spus acele averi care nu pot fi justificate să poată fi confiscate”, a mai spus Emil Boc, precizând că este vorba de introducerea şi în legislaţia românească a instituţiei confiscării extinsă pentru săvârşirea de infracţiuni şi acolo unde nu poate fi dovedită provenienţa legală a averilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult