Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Boc: Este sănătos ca centru-dreapta să se bată cu centru-stânga USL

Boc: Este sănătos ca centru-dreapta să se bată cu centru-stânga USL

scris de D.P.
7 afisari

Emil Boc, a declarat duminică, într-o conferinţă de presă la finalul Colegiul Director Naţional al partidului, că ‘este sănătos pentru România ca tot ce este de centru-dreapta să se poată bate cu blocul de centru-stânga, reprezentat astăzi de USL’, însă nu a dorit spună dacă din acestă formulă va face parte şi fostul premier Mihai-Răzvan Ungureanu.

emil boc

Boc: Este sănătos ca centru-dreapta să se bată cu centru-stânga USL - enational.ro

Întrebat de ziarişti dacă PDL are intenţia, după ce îşi va alege noua structură de conducere, să se coaguleze cu celelalte forţe de centru-dreapta, în care să intre şi fostul premier Mihai-Răzvan Ungureanu, Emil Boc a răspuns: ‘Nu vă pot spune nimic pentru că nu a fost obiectul discuţiei. Am discutat astăzi de PDL, ce face el pentru a-şi desemna structura de conducere. Ce va face noua echipă de conducere, după ce va fi aleasă de Convenţia Naţională Extraordinară, ca strategie este o altă etapă’.
‘Eu cred că PDL trebuie să îşi desăvârşească ceea ce s-a stabilit în cadrul şedinţei de astăzi, după care, în cadrul strategiei pe care o va avea de urmat, evident că şi eu îmi voi expune un punct de vedere. Este sănătos pentru România ca tot ce este de centru-dreapta să se poată bate cu blocul de centru-stânga, reprezentat astăzi de USL. Cred că, practic, până în toamnă, vom asista la o asemenea bătălie politică, dar vom vedea asta după convenţie’, a spus Boc.
Întrebat dacă Mihai-Răzvan Ungureanu ar putea reprezenta o soluţie prin înscrierea în PDL, Emil Boc a evitat un răspuns: ‘Nu îmi puneţi întrebări al căror răspuns nu îl cunosc şi nu ţine de mine. Am spus de foarte multe ori, şi rămân la acelaşi punct de vedere, că Mihai-Răzvan Ungureanu reprezintă un câştig pentru dreapta românească. În ce formă, unde şi cum se va putea găsi formula de coagulare sau de colaborare, rămâne de decis după decizia partidului’.
Emil Boc a explicat că derogarea de vechime pentru cei care doresc să candideze la funcţiile de conducere în PDL s-a practicat şi la Convenţia anterioară a partidului, fiind o cutumă. În context el a admis că o persoană a cerut acestă derogare în cadrul şedinţei de duminică a Colegiului Director Naţional, însă nu a dorit să dezvăluie identitatea persoanei, subliniind că ‘nu are importanţă’.

Citeşte şi PDL face derogări de la vechime? Pentru cine crezi?

12 comentarii

ciufulici 17-06-2012 - 23:43

De dictatorul Basescu suntem ca si scapati.
Dar a aparut MEGA-DICTATORU PONTA.
Din lac in puţ!

ValVerde 18-06-2012 - 00:39

Boc a fost un dictator foarte dictatorial.
El era despotic si tiraniza.
Nu se gindeste decit la lupte si batai.
JOS PUTUL !!
TRAIASCA LACUL !!!

ciufulici 18-06-2012 - 01:05

De asemenea, in unele cazuri mai putin cunoscute, a mers pana acolo incat sa asupreasca, ce sa mai vorbim, un adevarat satrap dur si nemilos. Pai, se vede si in poza, cum isi pipaia coroana.

ValVerde 18-06-2012 - 15:35

Ihi…si uite ce privire fioroasa are !!!
Baga spaima in dusman.

Si dictatorul Basescu are privire agresiva.
Dusmanii ar fi speriati daca ar putea stii la cine se uita !

Europeanuul 18-06-2012 - 16:12

ValVerde, Basescu era cel care se lauda in gura mare ca i-a ciuruit pe toti (si ce-i drept ii cam placea sa se dea grande si sa dea la cotoaie).

ValVerde 18-06-2012 - 18:06

I-a venit timpul sa fie mardeias incasator !

Poate el credea ca da la gioale, da cum are privirea imprastiata, dadea suturi la stilpii de telegraf.

ValVerde 18-06-2012 - 15:38

A asuprit ???
De asta nu-l credeam in stare.

Ai putea merge mai departe sa spui ca s-a comportat neprincipial !!! Intolerabil !!!

La zid la Tirgoviste cu dictatoru’

kiki 18-06-2012 - 07:14

ka ka maka astia nau nici o viziune clara economica doar abureli .bravo lor nam vrut pp dd asa ca traiasca utc ul dai inainte ponta da carei stinga carei dreapta?

viorelgh 18-06-2012 - 10:35

a ajuns pdl si boc sa se bata cu dan diaconescu ,magda ciumac ,tolea ptr un loc in parlament

Europeanuul 18-06-2012 - 11:59

Merkel de exemplu nu are 2/3 in Bundestag, cu toate acestea guverneaza cu succes (cu participarea opozitiei).

In vestul continentului, aliante de guvernamint sau cooperari intre partide democratice de centru stinga si dreapta sint la ordinea zilei. Chiar e necesar si electoratul chiar asteapta din partea fortelor politice democratice sa puna impreuna umarul, sa caute si sa implementeze cele mai productive solutii pentru societate (in special atunci cand societatea se afla in situatii dificile).

Periculoase si neplacute sint aliantele intre partide democratice, de centru, si partide radicale, de stinga sau dreapta (asa cum s-a intimplat in Olanda). Participarea la guvernare a patidului UNPR (un partid radical de stinga?) alaturi de PDL mi s-a parut o chestie foarte utopica (astfel de compromise sint impardonabile).

Domnul Bocar fi facut bin sa-si arunce o privire inspre modul de functionare a democratiilor din vestul continentului. Ar fi realizat ca in perioadele alegerilor (si nu numai) jocul se dafasoara in mod corect, civilizat, fara improscaturi de noroi. In Romania ultimilor 6 ani, clasa politica (dar si cea intelectuala) a cultivat cultul „cotonogitului” si al jocul dur (Hello Traian Basescu & consilierii).

ciu huhu 18-06-2012 - 16:20

E sanatos pentru Romania, ca centrul dreapta lui peste pedelist (comunist-basist) sa bata centrul dreapta lui peste PDL, adica sa nu intre in Parlament!!!

Pribeagul 18-06-2012 - 18:52

Pentru bunul mers al treburilor tarii este necesara o minima colaborare a Puterii cu Opozitia. Din pacate Presedintele Jucator a ales varianta care pe care. N-a fost in stare sa fie presedintele tuturor romanilor, a ales sa fie doar sef de gasca. Varianta perdanta.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult