Acasa Actualitate-InternaPolitica interna UPDATE – Boc îl acuză pe ministrul Educaţiei de plagiat

UPDATE – Boc îl acuză pe ministrul Educaţiei de plagiat

scris de A.B.
5 afisari

UPDATEIoan Mang respinge acuzaţiile de plagiat aduse de Emil Boc şi susţine că totul este o acţiune politică, o ripostă, după pierderea controlului asupra ministerului.

Ministrul Educaţiei susţine că lucrările la care face referire Emil Boc sunt nişte lucrări ştiinţifice pe care domniile lor este destul de greu să le înţeleagă, în care aspecte teroretice ale unor algoritmi care nu pot fi modificaţi, care nu sunt invenţia lui Mang, au fost prezentaţi în partea introductivă, după care scopul lucrării, dat şi în titlu, a fost de a implementa aceşti algoritmi astfel încât să se vadă tăria şi valoarea acestora.

“Nu e vorba de niciun plagiat, este vorba de teama unora care au patronat acest minister că au pierdut controlul asupra lui şi, într-adevăr, l-au pierdut”, a declarat Mang, la România TV.

Pe de altă parte, Mang a recunoscut că se va retrage de la conducerea ministerului dacă se dovedesc a fi adevărate acuzaţiile care i se aduc.

„Dacă cei care ştiu despre ce e vorba acolo şi mai ales autorii menţionaţi în articol mă acuză de plagiat şi obţin o decizie în acest sens, categoric mă retrag. Dar aşa pe vorba unor oameni care nu sunt de specialitate, care au cu totul alte probleme… De fapt, scopul lor este unul singur: să creeze haos în sistemul educaţional cu două săptămâni înainte de a începe bacalaureatul special şi cu o lună înainte de a începe examenul de bacalaureat. Categoric este o acţiune politică”, a conchis ministrul Educaţiei.

Emil Boc susţine că întreaga operă  pe care o are ministrul Educaţiei, Ioan Mang, este un plagiat de duzină şi consideră că ministrul ar trebui să plece de la şefia instituţiei pe care o conduce.

emil boc

foto: opiniatimisoarei.ro

PDL cere demisia ministrului Educaţiei, Ioan Mang, pentru faptul că întreaga operă pe care o are este un plagiat de duzină, a declarat miercuri preşedintele PDL, Emil Boc.

Preşedintele PDL a prezentat un articol al actualului ministru al Educaţiei pe care acesta l-ar fi publicat în 2003 la Craiova şi care reprezintă în integralitate o copie a unui alt articol ştiinţific al unor autori japonezi.

„Demisia este necesară şi evidentă. Este inadmisibil să ai în fruntea Ministerului Educaţiei un om care din nefericire a fost promovat pe bază de plagiat„, a spus Emil Boc.

El a subliniat că nu are nimic personal cu Ioan Mang dar a repetat faptul că în fruntea Ministerului Educaţiei nu are ce căuta o persoană cu o carieră fundamentată pe plagiat.

Emil Boc a susţinut că întreaga operă academică a lui Mang este, între 80 şi 90%, una de plagiat şi a apreciat că numirea acestuia în fruntea unui minister arată uriaşele interese care există la această instituţie pentru a schimba Legea educaţiei.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, întrebat dacă partidul va depune o moţiune simplă la adresa ministrului Educaţiei în cazul în care acesta nu-şi va da demisia, a confirmat acest demers, arătând că PDL va folosi tot arsenalul pentru a determina demisia lui Ioan Mang.

2 comentarii

BULA 09-05-2012 - 15:33

Plagiatul nu mai poate sa fie socotit ceva grav, din moment ce 95% dintre cei facuti confi si profi au apelat la el.

Dan B. 12-05-2012 - 13:47

Rau am ajuns daca Boc,”paratul” asta specialist in drept neconstitutional, acuza de plagiat pe Mang, un medic cu IQ oarecum peste medie, insa cert de cel putin doua ori mai mare decat al pigmeului, fost marioneta in rol de prim-ministru! Ia spuneti daca, avand IQ= max 60 si o logoree calificata, cineva poate absolvi oricare gen de studii superioare?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult