Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Boc invitat la Parlament. Geoana vrea parerea CSAT

Boc invitat la Parlament. Geoana vrea parerea CSAT

scris de Ziua Veche
4 afisari

.Premierul Emil Boc este invitat intr-o sedinta extraordinara a Birourilor Permanente Reunite, miercuri la orele 13.00, pentru a da explicatii cu privire la cele doua Legi pentru care Guvernul isi va asuma raspunderea.


Motivele care au dus la luarea acestei decizii vizeaza o serie de explicatii suplimentare vizavi de invocarea in procedura de asumare a raspunderii a articolului 53 din Constitutie si, de asemenea, o serie de explicatii care au fost cerute de membrii BP cu privire la lipsa avizului CES, care este consultativ, dar, in acelasi timp, este necesar. 

„Urmeaza ca dupa aceasta intalnire, in continuarea sedintei Birourilor Permanente de miercuri, sa se stabileasca calendarul pentru ziua de luni, deci invitatia nu urmareste nicio secunda tergiversarea solutionarii si intrarii in procedura de asumare a raspunderii, ci urmareste lamurirea de catre primul ministrul a Birourilor Permanente asupra unor aspecte inca in discutie”, a declarat chestorul Ion Chelaru. 

Propunerea a venit din partea presedintelui Senatului, Mircea Geoana. El a declarat, marti, dupa sedinta Birourilor Permanente reunite, ca s-a decis solicitarea unui punct de vedere de la CSAT legat de legile ce vor fi asumate de Guvern, avand in vedere ca Executivul a invocat siguranta nationala in sprijinul masurilor anticriza.

0 comentariu

sorge 07-03-2010 - 18:33

nu dau credibilitate si nici o seriozitate al noului ziar care tot incercati sa l puneti pe fagasul normal .
Nu Carp a dat credibilitate acestui articol .
Mai incercati .

Anghel 08-03-2010 - 01:56

Este ciudat cum astfel de oameni nu sunt in prim-plan. Un interviu excelent care arata o minte lucida si limpede.

Pribeagul 08-03-2010 - 18:32

1. Cinstit, Geoana a fost ales/numit datorita unei conjuncturi care a disparut, normal e sa plece. Dar noua ne place sa ne batem in legi si prevederi, sa ne cautam dreptatea pe care n-o avem. Ipocrizie cit cuprinde si vorbe de claca.

2. Miscarile astea de trupa din sinul Parlamentului ne arata clar ca organizarea democratiei noastre este deficitara. Avem de-aface cu o enorma risipa de timp si resurse. Lucrarile Parlamentului sunt in cea mai mare parte a timpului blocate. Solutia: 2 partide parlamentare, unul la putere, daca face prostii, raspunde in fata electoratului si pierde alegerile. Vine la putere fosta opozitie si, daca-i responsabila, trage la raspundere fosta putere. Daca nu, Dumnezeu cu mila. Acum, in situatia data, nimeni nu raspunde orice prostii s-ar face.

3. Personal nu sunt de acord cu reducerea parlamentului la o camera. Bataia pe moneda: poporul a decis, scoate mai bine in evidenta semnificatia zicalei: Ceausescu sa ne ierti/in decembrie-am fost cam beti.
Dar binenteles, s-a gasit si aici o metoda de a salva mindria combatantilor, adica de a schimba, dar a nu modifica nimic: infintarea unui corp in locul camerei – „e singura solutie: sa fie acest corp intermediar cu rolul de avizare, sa spunem.”

4. Ce-or avea mindrele noastre actuale judete de vrem sa le matrasim si sa infiintam sovieticele regiuni? Hai sa fim seriosi, chiar n-avem ce face!? Sau sa facem aceasta numai pentru ca vine un destept si spune: uite, se poate si altfel, adica asa, vai ce destept sunt! Si noi sa ne uitam gura-casca la el cum ne matraseste actualele noastre frumoase judete.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult