Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Boc îşi dă cu părerea despre regionalizarea USL

Boc îşi dă cu părerea despre regionalizarea USL

scris de M.A.
3 afisari

Preşedintele PDL, premierul Emil Boc, a declarat, sâmbătă, că viziunea partidului său pentru reorganizarea administrativă a ţării porneşte de la comasarea judeţelor şi a precizat că forma finală a proiectului va fi decisă în coaliţie.

Boc vrea reorganizarea României în voievodate sau regiuni

foto: Agerpres

Emil Boc a declarat, la sediul partidului, că propunerea PDL de reorganizare administrativ-teritorială a ţării nu vizează apariţia unei noi structuri administrative, aşa cum propune USL, ci porneşte de la comasarea actualelor judeţe, transmite Mediafax. Liderul PDL a subliniat că forma finală a acestui proiect va fi decisă la nivelul coaliţiei. Emil Boc a spus că şi modalitatea de promovare a proiectului va fi decisă tot în coaliţie.

Boc a precizat că înfiinţarea acestui nou palier administrativ presupune revizuirea Constituţiei, astfel că „din start proiectul USL porneşte cu o amânare”. Liderul PDL a mai susţinut că acest proiect duce şi la creşterea costurilor de funcţionare a statului şi la îngreunarea implementării proiectelor de dezvoltare, întrucât vor apărea noi avize, iar victimele vor fi oamenii de afaceri, firmele şi cetăţenii. Emil Boc a arătat, de asemenea, că modelul propus de USL va duce şi la neînţelegeri, întrucât, dacă sunt păstrate actualele judeţe şi se înfiinţează şi regiunile, orice proiect regional va trebui negociat cu judeţele, ceea ce, de fapt, va bloca orice proces de modernizare. Premierul a susţinut că această reorganizare ar duce la creşterea aparatului birocratic şi amplificarea procedurilor birocratice, pentru că orice nouă structură îşi creează atribuţii pentru a-şi justifica existenţa, iar orice nouă ştampilă înseamnă şi o nouă sursă de corupţie. Emil Boc a mai declarat că propunerea PDL de reorganizare administrativ-teritorială a ţării nu vizează apariţia unei noi structuri administrative, aşa cum propune USL, ci porneşte de la comasarea actualelor judeţe. Liderul PDL a subliniat că forma finală a acestui proiect va fi decisă la nivelul coaliţiei. Emil Boc a spus că şi modalitatea de promovare a proiectului va fi decisă tot în coaliţie.

3 comentarii

K.Luger 12-06-2011 - 11:52

pentru ca habar nu are de ceva, mitikul-piticul transilvan isi da cu parerea despre orice ! individul a cazut in cap si cazut in cap a ramas … papagalul portocaliu de la Zoo Cotroceni.

ghimpe 12-06-2011 - 13:48

VREM REGIONALIZARE URGENTA Sa SCAPAM DE BARONII LUI ILIESCU.

Timotei 12-06-2011 - 13:59

Ciuciule, te-am vazut cum l-ai impins in apa pe Sobru, sa nu crezi ca n-am vazut. Pai gluma e asta?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult