Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Boc: Preşedintele nu îmi dă ordine. Vezi cât a stat doamna Boc în concediu maternal

Boc: Preşedintele nu îmi dă ordine. Vezi cât a stat doamna Boc în concediu maternal

scris de Ziua Veche
5 afisari

 

Emil Boc“Nu sunt un om care să dea bir cu fugiţii pentru că am convingerea că măsurile pe care le luăm sunt sănătoase. Nu mi-am dat niciodată demisia şi nu mi-am scris niciodată demisia. Nu abandonez o luptă odată ce am intrat în ea”, a declarat premierul Emil Boc duminică, la emisiunea la Pro TV.


Ce a mai spus premierul:

 

@ Preşedintele nu îmi dă ordine, avem o relaţie instituţională corectă, bazată pe un parteneriat în interesul României. Dacă nu ne certăm nu înseamnă că nu avem discuţii referitoare la temele pe care le dezbatem. Nu este în stilul preşedintelui genul de abordare de comandă. Are un punct de vedere, dar dacă îi oferi contraargumente, găseşte soluţia cea mai bună.

@ O decizie referitoare ca la candidatura pentru un nou mandat la şefia PDL o voi lua în 2011.

@ Obiectivul Guvernului este să ducă la bun sfârşit acordul cu FMI pe care îl avem. Vom discuta despre posibilitatea unui nou împrumut. România ar putea avea nevoie de un acord cadru pentru a preveni populismele. Este un acord preventiv pentru a evita derapajele României în viitor. Nu am discutat despre niciun fel de sumă.

@10,700,000 de români nu plătesc contribuţii de asigurări la sănătate, dar avem cu toţii nevoie de asistenţă. Peste 3 milioane de pensionari nu plătesc contribuţii de asigurări de sănătate. Misiunea mea este să-i protejez pe cei cu venituri mici şi foarte mici. Lărgirea bazei de impozitare trebuia să se facă în perioada de creştere economică

@ Doamna Boc a stat acasă 2 ani după ce a născut, pentru că legea îi permitea. Acum i-aş explica că România atât îşi poate permite în condiţiile de azi. Pentru 2011 părinţii au două opţiuni: una activă de a sta 12 luni cu o indemnizaţie până la 3.400 lei, cu o primă de 500 lei la întoarcerea la muncă, şi opţiunea pasivă, de a sta 2 ani, dar cu o indemnizaţie plafonată la 12 milioane de lei vechi.

@ Nimeni nu poate fi supărat pe oameni că sunt revoltaţi. Eu îi înţeleg pe oameni. Oamenii văd că salariul a fost diminuat şi eu îi înţeleg, dar am obligaţia să fac ceea ce trebuie, adică să tai acolo unde sunt privilegii, să corectez.

@ N-aş vrea să se creadă că am luat aceste măsuri cu plăcere. Pur şi simplu facem asta ca să salvăm o ţară. Chiar dacă sunt dureroase pe termen scurt, din 2011 rezultatele vor începe să apară.

@ Această criză economică a lovit practic toate ţările, cu mici excepţii. Criza în România a ajuns mai târziu şi ieşirea din criză va fi mai târziu. Nu a existat în Europa o ţară mai puţin pregătită să facă faţă crizei decât România.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult