Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Boc: Restituirea proprietăţilor, un subiect greoi

Boc: Restituirea proprietăţilor, un subiect greoi

scris de A.B.
1 afisari

Preşedintele PDL, Emil Boc, apreciază că proiectul de lege privind restituirea proprietăţilor este un subiect greoi, care se discută de peste şase luni în coaliţie şi speră ca şi opoziţia să-şi aducă contribuţia necesară la rezolvarea acestei probleme care ţine de România.

emil boc„Subiectul acesta se discută de peste şase luni în coaliţie, nu este un subiect care să fie unul uşor, de aceea el va mai avea şi multe alte discuţii politice în Parlament, sperăm ca şi opoziţia să-şi aducă contribuţia necesară la rezolvarea acestei probleme care ţine de România, nu doar de coaliţie, pentru că, potrivit Curţii Europene a Drepturilor Omului, trebuie ca până în 15 iulie proiectul să afie adoptat de către Parlament”, a răspuns Boc.

El a evitat să precizeze dacă în coaliţie s-a ajuns la un acord pe tema acestui proiect. „Punctele de vedere au fost exprimate, urmând ca Guvernul să le sintetizeze”, a declarat pentru Mediafax Emil Boc.

Liderul PDL a adăugat că Executivul urmează să discute acest proiect de lege săptămâna aceasta sau săptămâna viitoare şi după aceea să-l trimită spre aprobare Parlamentului. „Guvernul urmează ca în săptămâna aceasta sau săptămâna viitoare să discute despre proiectul de lege, după care decizia finală va aparţine Parlamentului”, a spus Emil Boc.

El a făcut aceste precizări înainte de şedinţa BPN al PDL.

Guvernul vrea să limiteze la 15% din valoarea reală a bunului în cazul despăgubirilor care vor fi plătite de stat foştilor proprietari pentru proprietăţile naţionalizate şi să elimine posibiliatate restituirii în natură.

De asemenea, plata se va face eşalonat pe o perioadă între 10-12 ani, termenul de depunere a dosarului fiind unul de decădere şi stabilit la maximum 90 zile.

Vineri, premierul Mihai Răzvan Ungureanu s-a întâlnit, la Guvern, cu ministrul Finanţelor, Bogdan Drăgoi, şi cu ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, pentru noi discuţii despre proiectul care limitează despăgubirile pentru imobilele naţionalizate, înainte ca documentul să fie aprobat de Executiv.

Proiectul ar putea fi aprobat în şedinţa de săptămâna aceasta a Guvernului şi transmis Parlamentului pentru dezbatere în procedură de urgenţă, au declarat surse oficiale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult