Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Boc şi-a angajat răspunderea pe Legea salarizării bugetarilor

Boc şi-a angajat răspunderea pe Legea salarizării bugetarilor

scris de Anca Hriban
3 afisari

Primul-ministru Emil Boc şi-a angajat marţi răspunderea în faţa Parlamentului pe Legea salarizării unitare, reglementarea reflectând posibilităţile maxime ale ţării raportat la resursele financiare ale economiei.

Esenţa procesului de reforma e aceea de a cheltui atât cât producem”, a susţinut Boc.

Oricum, PNL şi PSD vor depune împreună o moţiune de cenzură pe Legea salarizării unice, obiectivul declarat fiind ca legea să nu fie adoptată până la 31 decembrie, respectiv să nu intre în vigoare la 1 ianuarie, ceea ce va însemna că salariile vor fi majorate cu 25%, a explicat şeful PSD Victor Ponta.

Şeful Executivului a insistat pe două idei: cel mai important mesaj pentru bugetari este că vor beneficia de o majorare de 15% a salariului, iar dacă anul acesta a fost unul al constrângerilor, cel viitor va fi al dezvoltării. El a menţionat că, în 2008, în decembrie, erau 1.328.000 de bugetari, iar în Bugetul pe 2011 sunt prevăzute pentru finanţare 39 miliarde lei pentru 1.290.000 de posturi.

Dacă 2010 a fost anul constrângerilor bugetare, 2011 va fi anul dezvoltării, al creşterii economice şi al consolidării reformelor structurale ale statului, în care Legea salarizării ocupă un loc extrem de important. Nu vindem iluzii, ci spunem foarte clar ceea ce România poate în momentul de faţă”, a spus Boc, în plenul Parlamentului.

Angajarea răspunderii pe Legea salarizării unitare a fost precedată de o dispută aprigă privind situaţia Legii educaţiei naţionale, respectiv dacă procedura se consideră încheiată şi Legea adoptată, în condiţiile în care moţiunea de cenzură depusă după asumare nu a fost dezbatută. Aceasta pentru că liberalii au anunţat în plen că îşi retrag semnăturile de pe respectiva moţiune. În timp ce reprezentanţii opoziţiei au ameninţat cu plecarea din sală şi cu sesizarea Curţii Constituţionale, premierul a subliniat că opoziţia nu recunoaşte ultima decizie a Curţii Constituţionale, care permite derularea procedurii.

Din punctul meu de vedere, este vorba doar de încăpăţânarea preşedintelui Senatului, în special, de a nu recunoaşte ultima decizie a Curţii Constituţionale, care este foarte clară şi fără echivoc, spunând că procedura trebuie continuată şi că o moţiune de cenzură, odată depusă, nu poate fi oprită”, a spus Boc.

Atenţionat de jurnalişti asupra faptului că preşedintele Senatului a anunţat că va sesiza din nou Curtea Constituţională, şeful Guvernului a spus că nu este “niciun fel de problemă” din acest punct de vedere, deoarece decizia Curţii este clară.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult