Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Boc si Baconschi, la Adunarea Generală a ONU

Boc si Baconschi, la Adunarea Generală a ONU

scris de Ziua Veche
2 afisari

Boc si BaconschiPrimul-ministru Emil Boc se deplaseaza, marti, in SUA, pentru a reprezenta Romania la reuniunea plenara la nivel inalt a Adunarii Generale a Organizatiei Natiunilor Unite (ONU) si la dezbaterile generale ale celei de-a 65-a sesiuni a Adunarii Generale a ONU care se vor desfasura la New York, in perioada 21-24 septembrie.Potrivit unui comunicat al Guvernului, tema discutiilor la nivel inalt o constituie Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului (ODM).
De asemenea, in marja acestui eveniment, premierul roman va avea intrevederi politice bilaterale, precum si intalniri cu reprezentanti ai mediului de afaceri, conform comunicatului Executivului.
Din delegatia condusa de premierul Boc face parte si ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, a informat Ministerul Afacerilor Externe.
„Romania – care aniverseaza anul acesta 55 de ani de activitate la ONU – isi exprima intreaga disponibilitate de a continua cooperarea cu Natiunile Unite pe o paleta larga de teme, de la mentinerea pacii si securitatii internationale si indeplinirea Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului, pana la drepturile omului, promovarea democratiei si a diversitatii culturale si reforma organizatiei”, a declarat, in acest context, seful diplomatiei romane.
Ministrul Baconschi va lua parte si la lucrarile reuniunii la nivel inalt a Consiliului de Securitate privind asigurarea unui rol eficient al acestuia in mentinerea pacii si securitatii internationale, potrivit sursei citate.
Agenda cuprinde, pe langa reuniunile ONU de nivel inalt, sapte reuniuni ministeriale, o serie de intrevederi bilaterale cu omologi din alte state si, nu in ultimul rand, intalniri cu reprezentanti ai comunitatii si presei romano-americane, a mentionat MAE.
De asemenea, pe agenda multilaterala a sefului diplomatiei romane este prevazuta participarea la reuniunile ministeriale informale NATO – Rusia, UE – SUA, UE – Federatia Rusa, conferinta ministeriala despre intrarea in vigoare a Tratatului privind interzicerea testelor nucleare (CTBT), precum si la reuniunea ministeriala organizata de Secretarul General al ONU pe tema „Revitalizarea lucrarilor Conferintei pentru dezarmare si avansarea negocierilor multilaterale pe tema dezarmarii”.
Totodata, ministrul de Externe va participa la evenimentele la nivel ministerial ale dialogului transatlantic (NATO – UE) si ale Organizatiei de Cooperare Economica la Marea Neagra (OCEMN).

 

 

0 comentariu

Caramache 17-03-2010 - 02:24

„Micul Titulescu” este si el un prostanac, desi este jurist atestat?

Caramache 17-03-2010 - 02:36

… Crin este un cretin!
Ce parere ai coana Joitzico de studintele matale emininte fara de minte? Aud?

george nemteanu 17-03-2010 - 03:30

Actiunea prezidentiala s-a fasait inca din prima zi. Este posibil ca presedintele sa fi urmarit si compromiterea opozitiei, dar cei doi au fost mai iuti si au atacat primii acuzand presedintele de interese ascunse si lipsa de preocupare fata de prioritatile momentului. Nemultumirile si supararea romanilor ii vor determina pe foarte multi sa aprobe atitudinea opozitiei.

fanariotu 17-03-2010 - 10:12

Opozitie doar in pr..opozitie!Incolo,circ,dar fara paine!Cu astia,nu facem noi pasi inainte !O asa zisa opozitie care desconsidera votul popular de la referendum…..a mai vazut dracu !Singura lor grija,este sa-si umple zilnic portofelele cu stive de bani!Pentru noi,pa si pusi,pana la campania electorala din 2012,cand iarasi ne vor declara ,,dragoste eterna,,!

sophie 17-03-2010 - 11:52

Cred ca acum este evident pentru toata lumea ca, de fapt, Basescu nu doreste nicio modificare a Constitutiei in viiotrul apropiat. In momentul in care Romania a avut de luat decizii importante, modul in care a fost abordata opozitia a fost cu totul alta si totdeauna s-a ajuns la o varianta unanim acceptata.
In aceasta situatie, NU ESTE CAZUL.
Constitutia a devenit doar un pretext pentru a se pozitiona fata de Ponta si Antonescu.
Referitor la „migratori”, este pentru prima oara cand ei sunt recunoscuti ca entitate politica de sine statatoare. Daca pana acum ei se mutau la un alt partid parlamentar, acum vor sa devina partid parlamentar fara sa fi candidat ca atare.
Ironiile lui Basescu nu se potrivesc.

jan dinu 17-03-2010 - 12:33

Cred ca a venit timpul ca Basescu s-a
inceapa a uza arhivele (speciale )
prin scursuri in presa pentru a arata
cetatenilor adevarata fatza a acestor
„iliescieni ” partashi la dezastrul tzarii
realizata de mentorul lor !
Cu cit mai repede cu atit mai bine ,
altfel guvernul actual condus cu sirguintza de motzanul BOC se uzeaza
fara efectivitate …care ar supara
alegatorii intru-un timp al curbei de sacrificiu ce-a fost necesara pentru corectiile trecutului Tariceanu ce-aprodus un dezastru financiar
greu de recuperat pe timp de criza
locala shi internationala !
– CRINA – este in continuare arlechina lui Patriciu care este adus in fatza
ca pion de sacrificiu in confruntare
presedintele statului …stiind ca
justitia este pe urmele lui cu dosarele
care- le are in curs de derulare ..
ce-au fost aminate de acesta spre a
amina momentul adevarului …care-l termina pe acest infractor miliardar
ce se afla in spatele multor conspiratii !
JD

Huhu 17-03-2010 - 13:56

Bravo!

Huhu 17-03-2010 - 13:58

Bravo J.D.

jan dinu 17-03-2010 - 16:03

Shi de cind ai plecat – in rau mult
tu te-ai schimbat!
Traiasca presedintele iubit shi ales de popor
– Traian Basescu – !
Rushine lu HuHu Ciu – din neamu lu Avaramu
JD

Suca 17-03-2010 - 16:19

Maaare OM, Caragiale asta! Mai actual ca niciodata !

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS