Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Boc susţine că Ponta s-a autodenunţat penal

Boc susţine că Ponta s-a autodenunţat penal

scris de Ziua Veche
4 afisari

Şeful democrat-liberalilor, premierul Emil Boc, a susţinut joi că preşedintele PSD Victor Ponta trebuie să răspundă în faţa legii pentru afirmaţiile sale, conform cărora a cumpărat votul unor parlamentari ai puterii pentru a vota căderea Guvernului prin moţiune de cenzură. În opinia primului-ministru declaraţia lui Ponta echivalează cu autodenunţ penal.

 “Am văzut o declaraţie transcrisă a domnului Ponta, de ieri (miercuri-n.r.), care mă îngrozeşte pur şi simplu. Adică, domnul Victor Ponta este în postura hoţului care strigă hoţul şi am două argumente mari în acest sens: pe de-o parte, în Parlament, la moţiunea de cenzură, trei pesedişti au semnat de două ori, cu semnături diferite, o moţiune de cenzură care reprezintă un act fundamental constituţional ce vizează demiterea Guvernului, deci şi-au permis frauda la cel mai înalt nivel al Parlamentului, şi anume semnarea unei moţiuni de cenzură. Iar declaraţia domnului Victor Ponta de aseară, care sună în felul următor, că practic el a cumpărat zece parlamentari de la putere şi aceia au primit ceea ce aşteptau să primească, demonstrază clar că pentru PSD singura cale de acţiune politică este mita şi furtul. Adică, se autoincriminează domnul Victor Ponta cu declaraţia pe care au făcut-o”, a susţinut Boc, notează Mediafax. El a citat din declaraţia preşedintelui PSD: “Cel puţin zece indivizi care mi-au strâns mâna la mine în birou şi mi-au spus că or să voteze moţiunea aseară şi-au primit ceea ce trebuiau să primească”. “Această declaraţie este un autodenunţ penal pentru domnul Victor Ponta, care trebuie să răspundă în faţa legii pentru iresponsabilitatea mitei electorale, iresponsabilitatea de a cumpăra în democraţie voturi, chemându-i în birou pe parlamentari care ş-au primit ceea ce trebuiau să primească pentru a da jos un guvern. Cred că un asemenea gest eu nu am întîlnit în nicio democraţie din lume şi care, repet, nu trebuie să rămână neanalizat de către cei în drept”, a subliniat Boc. Întrebat de jurnalişti dacă va sesiza Parchetul, premierul a răspuns că declaraţia este publică, iar cei în cauză “să facă ce trebuie”.

1 comentariu

coco 27-02-2011 - 18:51

VEI RASPUNDE TU , BOCULE CU TOATA SLEAHTA VOASTRA MESCHINA .CA NISTE TRADATORT DE TARA CE SANTETI

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS