Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Bombă. Stelian Tănase testează piaţa pentru Patriciu-premier

Bombă. Stelian Tănase testează piaţa pentru Patriciu-premier

scris de P.C.R.
16 afisari

Politologul Stelian Tănase scrie pe blogul său că la Cotroceni se coace un scenariu care poate părea SF: Traian Băsescu ia în calcul numirea ca premier a lui Dinu Patriciu. Ziuaveche.ro a scris încă din iarnă despre o împăcare între Traian Băsescu şi Dinu Patriciu.

Dinu Patriciu ar fi bătut palma cu Traian Băsescu“Români, vi se pregăteşte ceva. Băsescu îşi caută un primministru.  Alegere mai bună decît Dinu Patriciu nu are. La 3×3 , invitat de mine, Patriciu a zis că se retrage din politică. Mira-m-aş! Abia intră în politica mare, aşa cum e demult în marile afaceri. Cît despre Băsescu, s-ar spăla de toate păcatele şi lăturile. Ar deveni brusc alb ca un… crin, după mişcarea asta savant-acrobatică. Vi se pare literatură S.F.? Nu e. Scenariul e prevăzut în mapele Cotrocenilor.  Ştie şi Grivei de intenţie şi nu a zis nu. Soluţia ar fi perfectă pentru strategii portocalii. PNL s-ar rupe, mulţi amatori de ghişefturi sătui de opoziţie, sunt dornici de plăcintă şi ciolan pe varză. Va fac pe loc o listă de pofiticioşi ministeriabili fff liberali. Ei s-ar năpusti bucuroşi. PDL s-ar salva de la dezastru. USL ar fi un capitol trecut, PSD rămîne încă o tură în opozitie . Etc.

Deocamdată e vorba de subterane, întîlniri tainice, unele în străinătate, ca să nu prindă de veste paparazzi, serviciile şi inamicii comuni. (…)  Iată-l pe Băsescu zicînd cu guriţa lui aurită săptămîna asta în direct la tv, să îl audă o ţară –  ”Nimeni nu se îndoieşte că Patriciu ar fi liberal….Nu văd de ce ar fi respinse contribuţiile liberale la o guvernare de dreapta, iar dacă mă întreabă ce tip de alianţă aş vedea utilă pentru România, cu PDL-UDMR şi PNL. Va trebui să fie un premier care în mod minimal să nu-şi vândă onoarea pentru a-şi ţine scaunul.” , scrie Stelian Tănase pe blog.

Cum vi se pare mişcarea? E Patriciu cel mai indicat să fie premier acum cand criza se întoarce? Dacă Patriciu devine premier ce se va întâmpla cu acordul cu FMI? Va fi el un nou Tăriceanu pentru Băsescu?

6 comentarii

Ciu Huhu 08-08-2011 - 14:54

Oare cite miloane de euro ii platise Patriciu lui Basescu pentru favoarea de a fi numit prim ministru?

urbos 08-08-2011 - 16:50

Nici o grija. Oricat ar fi Basescu de bolnav psihic, tot nu i-ar trece prin cap sa schimbe pe unul ca Boc. Daca lepadatura securista l-ar schimba pe Boc, ar pierde puterea in clipa aia.

Pribeagul 08-08-2011 - 17:36

=))

Pribeagul 08-08-2011 - 17:40

:-j

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult