Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Borbely: UDMR nu face coaliţie cu nimeni până la alegerile generale

Borbely: UDMR nu face coaliţie cu nimeni până la alegerile generale

scris de A.B.
6 afisari

Laszlo Borbely a anunţat că UDMR nu va încheia niciun fel de coaliţie cu nimeni în perspectiva alegerilor generale, însă discuţii pe diferite teme vor exista până la data alegerilor generale între reprezentanţii Uniunii şi cei ai Guvernului.

borbely

foto: nasultv.ro

„Noi ne pregătim de alegerile generale, nu încheiem niciun fel de coaliţie cu nimeni până la alegerile generale. Dar asta nu înseamnă că nu discutăm, nu înseamnă că nu negociem cu Guvernul şi nu înseamnă că nu discutăm cu coaliţia guvernamentală. Am discutat şi până acum şi vom discuta şi de acum încolo, chiar dacă suntem în opoziţie şi chiar dacă, evident, avem puncte de vedere diferite în multe lucruri”, a declarat, pentru România TV, Laszlo Borbely. El a adăugat că există însă şi puncte de vedere comune, subliniind că în urma discuţiilor s-a căzut de acord asupra unui bonus acordat minorităţilor prin Legea electorală. „Iată la Legea electorală, despre care în continuare spunem că nu este echitabilă: deci legea care a fost votată în Parlament, dar am obţinut acest bonus pentru cel puţin cinci judeţe din Ardeal, unde suntem peste şapte la sută populaţie maghiară. Şi dacă nu obţinem o funcţie de deputat în aceste judeţe – şi se pare că nu sunt şanse să obţinem – atunci e un bonus de un deputat în plus faţă de ce are judeţul în Parlament. Este foarte important pentru comunitatea maghiară să fie stimulaţi şi votanţii din aceste judeţe să meargă la vot, fiindcă ştiu că vor avea reprezentare în Parlament”, a spus Borbely.

2 comentarii

briel 18-06-2012 - 23:21

Sper din toata inima ca UDMR sa nu mai poata face nici o coalitie decat cu el insusi, odata ce vor ramane pe dinafara Parlamentului.
Unguri normali la cap inscrieti-va in partidele romanesti si faceti ceva bun pentru Tara.

Salut 18-06-2012 - 23:25

Dupa cum merg lucrurile, se pare ca asa va fi.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult