Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Boureanu: Opoziţia ar dori să nu se schimbe nimic la PDL

Boureanu: Opoziţia ar dori să nu se schimbe nimic la PDL

scris de P.C.R.
1 afisari

Cristian Boureanu declară că dacă va câştiga şefia partidului, Vasile Blaga va reuşi „să ţină relaţiile cu celelalte partide”, întrucât trebuie să înceteze „vrajba”, iar Emil Boc ar trebui să facă „un pas în lateral” pentru ca PDL să poată merge mai departe.

Cristian Boureanu pledeaza pentru Blaga la sefia PDLVasile Blaga este mult mai autoritar. Este un om ferm. Este un om care întotdeauna întâi a explicat, după care a luat decizia şi în final a pus în practică. A dovedit că poate fi om de stat. Au fost câteva situaţii în care a pus interesul României şi interesul instituţiei pe care o conducea, al Ministerului de Interne, în faţa interesului lui personal, a ştiut să facă un pas în lateral şi cred că partidul are nevoie de această rupere de ritm, de această schimbare de abordare”, susţine vicepreşedintele PDL Cristian Boureanu într-un interviu pentru Mediafax.

În opinia sa, Vasile Blaga este „cel care va reuşi să ţină relaţiile cu celelalte partide”.

„Şi eu simt că România are nevoie în momentul de faţă de o altă abordare, de o terminare a vrajbei, pentru că suntem foarte învrăjbiţi. Ne-am depărtat. Nu reuşim să dialogăm, sunt câteva proiecte naţionale pe care opoziţia şi puterea trebuie să le discute faţă-n faţă, fie că vorbim de modificarea Constituţiei, care se face cu două treimi din Parlament, fie că vorbim de noile regiuni”, a adăugat Boureanu.

În legătură cu faptul că susţinătorii lui Emil Boc îi reproşează lui Vasile Blaga tocmai faptul că ar fi dorit de opoziţie în funcţia de preşedinte al PDL, Cristian Boureanu declară:

„Eu cred că opoziţia ar dori să nu se schimbe nimic la PDL. Până la urmă, despre ce continuitate vorbim? De la 34% la 20, 17 şi, uitaţi acum, alegerile de la Baia Mare – 13%. Deci, continuitatea ar fi foarte bună pentru opoziţie, discutând pragmatic şi cu cărţile pe faţă. Eu nu cred că Vasile Blaga, după 20 de ani de bătălii politice cu PSD, în vremuri grele, mai are ceva de demonstrat vizavi de loialitatea dânsului faţă de partid. Cred că echipa lui Vasile Blaga ar reprezenta o mare problemă pentru PSD, pentru că ar deschide cu totul şi cu totul alte perspective pentru evoluţia politică pe următorul an de zile”.

Boureanu mai susţine că important este ca dezbaterile din partid, chiar dacă durează până dimineaţa, să se finalizeze cu o concluzie, ulterior cu o decizie votată în Biroul Permanent, iar după ce această decizie a fost luată, pe de o parte ea trebuie pusă în pratică şi, pe de altă parte, trebuie respectată în exteriorul partidului de către toţi membrii.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult