Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Bruxelles: Ponta, desemnat conducător al delegaţiei României la CE. Băsescu rămâne acasă

Bruxelles: Ponta, desemnat conducător al delegaţiei României la CE. Băsescu rămâne acasă

scris de A.B.
4 afisari

Victor Ponta a primit, joi, însemnul de conducător al delegaţiei României la reuniunea Consiliului European, iar miniştrii au primit badge-urile de membri ai delegaţiei.

basescu si ponta

foto: ziarelive.ro

Premierul a primit acest însemn la sosirea la Bruxelles din partea lui Mihnea Motoc, ambasadorul României la UE, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Andrei Yaharescu. Victor Ponta a plecat joi dimineaţă spre Bruxelles, însoţit de ministrul de Externe şi de cel al Afacerilor Europene. Delegaţia premierului s-a ucat într-un avion de linie Tarom, care a fost garat în faţa salonului oficial al aeroportului. După ce au urcat jurnaliştii, la avionul aflat în faţa salonului oficial au fost aduse de la terminalul aeroportului, cu un autobuz, şi celelalte persoane care au cumpărat bilet pentru cursa Tarom spre Bruxelles. Ulterior, au urcat în aeronavă premierul şi membrii delegaţiei oficiale. După decizia de miercuri a Curţii Constituţionale, premierul Victor Ponta a declarat că va merge, evident, la Bruxelles, la Consiliul European. Miercuri seară, Guvernul a transmis că primul-ministru va efectua o vizită la Bruxelles, în perioada 28-29 iunie, şi că Biroul de presă va pune la dispoziţia mass-media, în timp util, informaţii referitoare la programul premierului.

O sosire a preşedintelui Băsescu la Bruxelles nu a fost anunţată instituţiilor UE

O vizită a preşedintelui Traian Băsescu la Bruxelles joi sau o eventuală prezenţă în clădirea Consiliului European a acestuia nu a fost notificată oficial până la această oră instituţiilor UE, au declarat pentru Mediafax surse oficiale. Departamentul de Comunicare Publică al Administraţiei Prezidenţiale nu a comunicat până la această oră un program public al şefului statului pentru astăzi. Totodată, Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Băsescu, nu a putut fi contactat în această dimineaţă, el având telefonul închis. Oprea a declarat, miercuri seară, răspunzând unei întrebări, că nu comentează ipoteza vehiculată în presă despre intenţia şefului statului de a renunţa la deplasarea la Bruxelles pentru participarea la Consiliul European de joi şi vineri, pentru a evita o situaţie similară cu precedentul polonez din 2008, când preşedintele de atunci, Lech Kaczynski, şi premierul Donald Tusk s-au prezentat amândoi, dar separat, la o reuniune a Consiliului European, după o dispută asemănătoare cu cea din România în ultimele săptămâni. Bogdan Oprea a menţionat miercuri că nu comentează nici decizia Curţii Constituţionale, care a decis că preşedintele României participă la reuniunile Consiliului European, în calitate de şef al statului, această atribuţie putând fi delegată de către acesta, în mod expres, primului-ministru.

2 comentarii

Timotei 28-06-2012 - 13:25

Este deja stabilit, Ponta o sa fie cancelar.

camelia 28-06-2012 - 13:36

PRoblema noastra, a Romaniei cind se pune problema de reprezentabilitate, este aceea ca suntem din nou asemuiti cu furaciosii, pt. ca ce este altceva Ponta, decit un furacios academic? Toata presa straina il cunoaste pe Ponta nu pentru vreo realizare de-a lui, pt. ca nici nu are, singurele lui realizari sunt acelea de adincire a crizei si de saracire a poporului roman, ci, europa si lumea in general il cunoaste ca pe „ala care a plagiat la greu zeci si sute de pagini pt. o lucrare de doctorat, lucrare care se pare ca nici macar nu a scris-o ci a fost o aiureala pusa la punct de seful lui de doctorat, care acuim zace la pirnaie”. Da, draga Romanie, ce bine esti tu reprezentata la CE. Tara de hoti si de pungasi, cine o sa te bage in seama?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult