Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Băsescu a promis FMI că nu promulgă legea privind TVA redus la alimente

Băsescu a promis FMI că nu promulgă legea privind TVA redus la alimente

scris de Ziua Veche
0 afisari

Preşedintele Traian Băsescu a promis oficialilor FMI din misiunea de evaluare a acordului stand-by că nu va promulga legile privind TVA redusă la alimente şi neimpozitarea pensiilor sub 2.000 de lei, au declarat pentru Mediafax surse guvernamentale.


“Guvernul nu caută soluţii pentru compensarea veniturilor care nu s-ar încasa prin aplicarea TVA redusă la alimente sau neimpozitarea pensiilor sub 2.000 de lei, pentru că FMI nu le ia în calcul. Cei de la FMI au primit asigurări de la preşedintele ţării că ambele legi nu vor fi promulgate şi vor fi retrimise Parlamentului”, au spus sursele citate. Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat la începutul săptămânii trecute un proiect de lege iniţiat de parlamentari PSD, PC şi PNL prin care TVA scade de la 24 la 5% la alimentele de bază. În aceeaşi zi, Camera Deputaţilor a adoptat şi o propunere legislativă a deputatului PDL conform căreia pensiile de până la 2000 lei nu se impozitează.

0 comentariu

Nellu 19-03-2010 - 15:22

Ar trebuie sa fie dupa gratii -dupa care infiintata o agentie de puricat averile adunate din spagi.Cine nu poate justifica diferenta dintre incasarile „albe” si averea neagra acumulata trebuie transformat in ostean la munca in agricultura sau drumuri.Noroc ca o mica parte din cetateni isi recupereaza dreptatea la CEDO (cei care au posibilitatea materiala si rabdarea) caci in rest legile spagii sunt sport national in justitia acestor corbi.

…Directia Nationala Anticoruptie a dezvaluit stenograme socante din dosarul senatorului PSD Catalin Voicu, in care acesta se lauda cu relatiile pe care le are in justitie si care contin dialoguri intre Voicu si judecatori de la Curtea Suprema sau Voicu si senatorul Alexandru Mazare…..

La ce se întâmplă în ţara asta, ăsta era cel mai reprezentativ caz de corupţie?

„Resping autenticitatea lor şi vă pot spune că în ele s-au produs în mod cert decupaje şi adăugiri. Vis-a-vis de Ludovic Orban, niciodată nu l-am ajutat cu absolut nimic şi vis-a-vis de Marian Oprişan că în ce mă priveşte se discuta foarte mult la partid şi puteam să-i ofer o anumită opinie. Erau discuţii absolut politice, domestice”, a adăugat senatorul PSD.

Legat de relaţiile cu judecătorii Florin Costiniu şi Cristian Jipa, Voicu a precizat: „Dacă ma întâlneam cu ei nu însemnă că făceam ceva cu ei. Domnul Costiniu mi-a fost şi şef, mi-a fost şi profesor. Deci asta era o chestiune de notorietate, nu era un secret. (…) Pe judecătorul Jipa îl cunosc de mulţi ani; soţia dânsului e parlamentar PSD.”

…….

Nellu 19-03-2010 - 15:31

Urban: Fragmentele apărute în presă din dosarul Voicu sunt 100% autentice

Vicepreşedintele Comisiei juridice din Senat, Iulian Urban (PD-L), a declarat vineri, pentru NewsIn, că fragmentele apărute în presă din stenogramele dosarului Voicu sunt 100% autentice şi a menţionat că mai grave sunt însă implicările judecătorilor ÎCCJ Cristian Jipa şi Florin Costiniu.
Sunt autentice 100%, sunt strict autentice”, a precizat Urban, referindu-se la pasajele care au apărut în presă din înregistrările efectuate în dosarul Voicu. Democrat-liberalul a explicat că ceea ce s-a publicat reprezintă însă doar câteva extrase din referatul DNA. Senatorul PD-L a menţionat că lipsesc unele pasaje referitoare la pregătirea unui „şantaj de presă” la adresa lui Traian Băsescu, în care ar apărea şi numele unor jurnalişti, adăugând că va aduce în discuţie acest subiect în cadrul dezbaterilor din plenul Senatului, când se va discuta cererea de arestare a senatorului PSD.

Potrivit lui Urban, din paginile pe care le-a lecturat în cadrul şedinţei de studiu a Comisiei juridice din Senat, de joi, mai grave decât faptele senatorului PSD sunt cele ale judecătorilor Florin Costiniu şi Cristian Jipa, de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. În acest sens, el a precizat că fiecare zi de întârziere a avizării arestării preventive a lui Cătălin Voicu nu face decât să întârzie şi clarificarea implicării celor doi judecători, care au astfel răgazul de a încercă să-şi influenţeze colegii.

„Trebuie pus piciorul în prag la ÎCCJ, judecătorii Carmen Frumuşelu şi Joiţa Preda ar trebui să primească pensie pe viaţă, de la ele ar trebui să pornească reformarea, iar Costiniu şi Jipa trebuie să plece, vina lui Voicu e infinit mai mică decât a lor”, a considerat Urban.

…….. NewsIn

Nellu 19-03-2010 - 15:33

Judecător la Înalta Curte către Căşuneanu: Vă jur pe nepoţii mei că am făcut tot ce se putea

Într-o convorbire telefonică prezentă în dosarul Voicu de la DNA, obţinut de HotNews, judecătorul Florin Costiniu deplânge în faţa omului de afaceri Costel Căşuneanu soluţia „nedreaptă” dată de Curtea de Apel Bucureşti într-un proces în care o firmă a acestuia ar fi pierdut o licitaţie de drumuri. Asta deşi, Costiniu s-ar fi asigurat că totul va fi bine.

Voicu Cătălin:Asta-i România lui Traian Băsescu, înţelegeţi? Bani, şantaj, asta-i crimă organizată, nu automatu’ pe stradă! Că-ţi vine să ieşi cu arma în mână la un moment dat pe stradă, să nu mai ţii cont de nimic. Că nici în ’89 nu au fost abuzuri şi atrocităţi, domne, şantaj pe faţă. Şi alea doua amărate, speriate, îngrozite, terorizate şi aialalate a luat banii cu derbedeul ăla de…

Căşuneanu Costel: Să vă ajute Dumnezeu!

Voicu Cătălin: Şi probabil Dumnezeu ne încearcă să ne unească mai mult şi să identificăm unde-i diavolul şi duşmanul.

Căşuneanu Costel: Da, domn…

Voicu Catalin: Vă pup! Să vă dea Dumnezeu sănătate! Eu nu-s bun de nimic.

Căşuneanu Costel: Da.

Voicu Cătălin: Mie îmi tremură picioarele acuma. Să trăiţi, să trăiţi, să trăiţi, să trăiţi!

sursa: HotNews

Florin Costiniu este urmărit penal pentru complicitate la traficul de influenţă săvârşit de senatorul PSD Cătălin Voicu.

Nellu 19-03-2010 - 15:35

CSM a amânat discutarea cererii judecătorului Costiniu de apărare a reputaţiei profesionale

Consiliul Superior al Magistraturii a amânat discutarea solicitării formulate de judecătorul Florin Costiniu privind apărarea reputaţiei sale profesionale, pe motiv că Inspecţia judiciară a Consiliului face şi alte verificări în privinţa magistratului.
Costiniu nu a fost prezent la şedinţa CSM în care s-a luat această decizie.

Preşedintele Secţiei Civile şi de Proprietate Intelectuală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Florin Costiniu, a declarat, luni, pentru NewsIn, că a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii să îi fie apărată reputaţia profesională, după ce ziarul România Liberă a publicat „un material calomnios” referitor la suspendarea de către judecător a unui proces de revendicare a unui imobil.

Inspectorii CSM au verificat cererea şi au făcut un raport, care va fi discutat în plen, a adăugat Costiniu.

În materialul publicat de România Liberă se arăta că Florin Costiniu ar fi suspendat un proces de revendicare a unui imobil, „în baza unor probe precum postarea unor anonime pe pagina de internet a Primăriei Capitalei”.

Pe de altă parte, judecătorul Florin Costiniu, şeful Secţiei Civile a instanţei supreme, este cercetat penal de către procurorii DNA, pentru complicitate la trafic de influenţă, în dosarul senatorului Cătălin Voicu. La data de 10 decembrie 2009 a fost începută urmărirea penală faţă de Florin Costiniu, iar la data de 17 decembrie 2009, judecătorului i s-a adus la cunoştinţă acuzaţia, se arată într-un comunicat al DNA.

Nellu 19-03-2010 - 15:42

Si Voicu nu participala perfectionare ?Poate mai schimba pe cineva in functiile „juridice”.

Cum rezolva Voicu problemele lui Locic: Mă duc la Poliţie şi îi chem pe toţi la mine
Voicu Cătălin: Eu mâine, o spun cu voce tare, îmi pun fundul în maşina şi mă duc direct, personal, pentru dl Locic…la Poliţia Capitalei..ba nu. O să mă duc la IGP şi îi chem la mine, într-un birou la IGP pe cei de la Capitală.

Locic Marius: Mai bine aşa.

Voicu Cătălin: Şi rezolv această problemă. Şi eu vă asigur că nu se va întâmpla nimic. Dar, nici nu vă spun cu cine vorbesc, pentru că…

Locic Marius: Nu, nu, nu. Nici nu trebuie.

Voicu Cătălin: …Dumneavoastră puteţi scăpa, fără să vă spun un nume. Eu vă spun că mă duc la o persoană autorizată, îi chem pe toţi în birou, acolo şi pe ăla, şi pe ăla, şi pe ăla…situaţia: Domnilor, daca apreciaţi în viaţă ce am făcut şi eu pentru voi cât eram la Palatul Cotroceni, dacă veţi fi azi în viaţă…(….) de câte ori v-am tratat cu respectul cuvenit, cu prietenie, şi n-am dat drumul la nişte ..în ce vă priveşte, vă rog foarte mult, uitaţi-vă de zece ori! Părerea mea, opinia mea…
Voicu Cătălin: Şi atunci eu vă rog, şi luaţi-o ca o rugăminte personală; pentru că eu, când în momentu’ o rugăminte de-a mea este refuzată, eu o iau ca pe un afront personal.
Voicu îi şi descrie lui Locic arestul Poliţiei Capitalei. Şi bagă frica în el: „Nu vă puteţi închipui ce e acolo. Arestul din Capitală, de la minus 2, ăla care e pe tubulatură – Evul Mediu. Uşi negre de fier, zăbrele şi lacate, nu au aerisire, ţigani, bandiţi, te f…ăia în c…., te omoară. Ia noaptea din furculiţă care o au, o ia şi o ascute şi-o bagă în gat. Pe arest preventiv sunt tot felul de borfaşi, tot felul de bandiţi. Ce să împaci, bă. Dacă are…au un contract cu moartea.”

Sursa: HotNews

Huhu 19-03-2010 - 16:09

SICTIR IN IAD!!!

Nellu 19-03-2010 - 16:45

Devii aproape istet -iti creste poate IQ nativ ca la fostul cizmar.
Probabil ca renumeratia este intradevar mai mult decat satisfacatoare si indestulatoare caci dupa digestie iti pot oferi si tie o alimentatie promta si ecologica de care ai nevoie din cand in cand.Si asta pe gratis fara a mai apela la fel de fel de credite .
In rest nimeni nu este perfect asa ca atributul cu care m-ai onorat pe drept sau pe nedrept nu are importanta principalul este ca esti o persona credincioasa si te rogi,crezi si ridici osanale unui astfel de tribut.
Deci este o mare onoare a celor „atribuiti” ca te 1700 de ani o faci cu sfintenie si respect.

Iar in privinta cuvantului „sictir” nu este vina „atribuitilor” ca turcii te-au anal-izat sute de ani probabil ca au stiut ei ceva ce nu stiu altii…
In privinta „iadului” este tot inventia „atribuitilor” asa ca nu mai plagia….

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult