
„Am avut probleme extrem de serioase în discuţiile cu FMI, UE şi Banca Mondială legate de credibilitatea şi predictibilitatea deciziilor instituţiilor juridice ale României, care adesea fară justificare şi temei constituţional sau legal au interferat masiv politica economică a Guvernului”, a spus preşedintele Traian Băsescu, la Conferinţa „Parteneriat pentru creştere economică în 2011”, organizată de „Ziarul Financiar” şi Consiliul Investitorilor Străini.
Potrivit şefului statului, faptul că s-au luat decizii extrem de importante nu pe criterii constituţionale, ci pe criterii de oportunitate „pune România într-o situţie exterem de dificilă”. „Aici cred că este evident pentru oricine cât de penibilă poate fi o instituţie a statului român care spune, da, facem pensiile după contribuţie, dar la o sigură categorie nu, cea în care sunt şi eu. Sau, da, ar fi bună Legea educaţiei, dar să afectezi profesorii… păi şi noi câţiva suntem profesori”, a mai spus el.
Potrivit preşedintelui, s-a pus la nivel politic şi de experţi problema cine stabileşte în fapt politicile economice. „A fost un lucru exprimat şi la nivel politic şi la nivelul experţilor care numai ce au părăsit Romania: Cu cine trebuie să vorbim, cu cine stabilim politicile economice?! Le stabilim cu Guvernul sau mergem să negociem cu Curtea Constituţională?!”, a spus Băsescu. În opinia sa, este o problemă pe care România nu a rezolvat-o şi care trebuie rezolvată rapid. „Instituţiile abilitate să ia măsuri pe timp de criză sunt Guvernul şi Parlamentul şi nu alte instituţii. Sper ca anul 2011 să fie un an în care cei care au responsabilitate pentru politica economică a ţării să fie şi cei care să poată lua decizile – Guvern şi Parlament”, a subliniat şeful statului.
Traian Băsescu a adăugat că „cea mai mare lovitură pe care a primit-o România a fost nevoia de a creşte TVA”. „Şi acum regret enorm creşterea TVA, ca alternativă la decizia curţii constituţională de a nu accepta scăderea temporraă a pensiilor (..) cei care au pierdut masiv au fost pensionarii şi vor pierde pe termen lung în locul unei reduceri temporare până la 31.12. e clar că pensionarii au fost puternic afectaţi de inflaţie şi de creşterea preţurilor la alimente.
0 comentariu
suntem toti niste viermi si filozofam il locul bebelusului „vai, ce o sa se mai chinuiasca!” si mai zicem „dreptul femeii” ca si cum nu ar fi si dreptul barbatului, caci nu am auzit sa fie vreo femeie sa fi conceput cu vibratorul un copil de cauciuc si creier de plastic, desi in mod curios cam avem cu totii creier de plastic si constiinta de cauciuc…
nicaieri in dreptul international. Voi de unde l-ati scos??? Doamna Koo, le spuneti/ne spuneti si daca femeia care face avort are un risc de imbolnavire de cancer mamar, sau ca poate ramanea sterila, pe termen lung? Dar dintre complicatiile pe termen scurt, puteti sa enumerati cateva? Avortul este o operatie in orb. Orice medic poate gresi, pt ca nu vede unde opereaza. Ce parere aveti despre uterul perforat? Dar despre nasterea prematura a viitorilor copii, nascuti ulterior avortului sau chiar pierderea de sarcina in sapt. 18-20, daca ai facut avort de foarte tanara si muscii cervixului au slabit si nu mai pot duce la capat o noua sarcina. De ce nu le spuneti asta femeilor INAINTE de avort, ca femeia sa aleaga IN CUNOSTINTA DE CAUZA. Dar despre suferinta post-avort, ce aveti de spus? ZIUA VECHE, oferiti femeilor TOATE INFORMATIILE despre avort, nu numai dintr-o singura parte, nu fiti partinitori. Uitati-va in Franta cate discutii se duc in prezent despre suferinta post-avort, pe care medicii se incapataneaza sa nu o recunoasca. Dar este cunoscut faptul ca TOATE femeile care fac avort au REGRETAT acest lucru, si NICIUNA care a nascut copilul, CU TOATE GREUTATILE PE CARE LE-A AVUT SI L-A CRESCUT , nu a regretat acest lucru. De ce nu vreti sa spuneti TOT? Spuneti doar o parte a povestii sau cereti doar sfatul celor care spun, vai ce bine e sa „scapi de greutati”…
pt dna Tatoiu: sunteti crestin doar cu numele, sa ma iertati ca va spun asta, dar ori esti crestin ori nu esti, nu poti fi crestin doar „oleaca”. Cum puteti spune: „Romania este un stat laic in care si crestinii si liber cugetatorii sunt egali. Fiecare cetatean al Romaniei trebuie sa-si asume responsabil decizia in privinta avortului.”???
Daca esti crestin, spune-le celor din jurul tau ca nu e bine sa faca avort, nu ca „sunt liberi sa faca ce vor”.