Acasa Actualitate-InternaPolitica interna UPDATE Băsescu: Ponta, preş la mine in birou. Liderul PSD prezinta chitantele si ameninţă cu suspendarea preşedintelui

UPDATE Băsescu: Ponta, preş la mine in birou. Liderul PSD prezinta chitantele si ameninţă cu suspendarea preşedintelui

scris de Ziua Veche
1 afisari

UPDATE ora 15,10 -@ “Am fost în vacanţă în Liban, mi-am plătit vacanţa. Voi prezenta chitanţa, îmi plătesc singur orice vacanţă. Poate vârsta mi-a permis să nu fiu ofiţer al Securităţii, precum Traian Băsescu”.

  Ponta a arătat două chitanţe, emise în data de 01.04.2010, pe numele lui, pentru suma de 2.360 de dolari, pentru cazarea la Royal Hotel Liban.

Pe chitanţele respective apare numele agenţiei „Travelwise”, numele „Royal Hotel Liban”, suma de 2,360 de dolari şi plătitorul „Mr. Victor Ponta”.

Preşedintele PSD a spus că a căutat miercuri seară „prin hârtii”, împreună cu soţia lui, Daciana, şi a găsit chitanţele respective.

 

UPDATE 13.40 – Şeful PSD a răspuns acuzaţiilor ce i-au fost aduse de preşedinte:

 @ “Intregul scandal şi reacţiile de ieri au o singură cauză: au fost prinşi furând, este foarte clar că Roberta Anastase nu a furat din proprie iniţiativă, ci la cererea lui Traian Băsescu (…) Vreau să mai spun că reacţia lui Traian Băsescu este o reacţie tipică pentru vremurile pe care eu personal nu le-am prins, dar părinţii mei le-au prins, de securist, de corupt, de hoţ care e prins la furat şi care încearcă să arunce pe toţi ceilalţi responsabilitatea pentru faptele sale”.

@ “Vreau să mai explic de ce Traian Băsescu şi Roberta Anastase au furat acele voturi: pentru că prin acel text al legii, adoptat în mod fraudulos, punctul de pensie scade la 38-39%, deci pensionarilor le sunt furaţi 6% din pensii de Traian Băsescu şi Roberta Anastase. Femeile din România vor trebui să muncească până la 65 de ani ca să aibă dreptul la o pensie ceea ce e profund nedrept. Prin această lege militarii sunt umiliti şi minţiţi, li s-a spus că dacă şi-au servit ţara vor avea pensii şi un regim pe care-l merită.
Prin această lege este desfiinţat totul şi Traian Băsescu şi Roberta Anastase au furat aceste voturi tocmai pentru a-i lovi şi pe militari. Traian Băsescu şi Roberta Anastase au furat acele voturi pentru a-i sancţiona pe cei care se pensionează anticipat, dar nu pentru că nu vor sa muncească, ci pentru că viaţa îi impiedică să-şi găsească un loc de muncă, că au lucrat în condiţii grele şi prin această lege aceşti oameni vor fi pedepsiţi”.

@ “Am ieşit la 17 ani în stradă împotriva lui Ceauşescu, cu atât mai mult la 38 de ani mă voi bate cu Traian Băsescu. Nu o să cad în capcanele securistice ale domnului Băsescu, nu am să mă scuz de nimic în faţa lui Traian Băsescu. Nu are dosare cu mine, nu are cu ce să mă sperie, nu am nicio obligatie faţă de el. Dacă Traian Băsescu va promulga legea adoptată prin fraudă, Legea pensiilor, voi solicita conducerii PSD si PNL, PC, UDMR şi minorităţi să începem procedura de suspendare a preşedintelui”.

 

@ “S-a spus că am cerut sprijinul să candidez la funcţia de primar al Bucureştiului. Vreau să prezint buletinul meu de identitate. Domiciliul meu este în Baia de fier, judeţul Gorj. Legea alegerilor locale spune că pot candida doar persoanele care au domiciliul administrativ în respectiva localitate”.

 

UPDATE 12.40- Ponta ameninţă cu suspendarea preşedintelui.

„Dacă Traian Băsescu promulgă Legea pensiilor, adoptată prin fraudă de Roberta Anastase, la cererea sa, voi cere tuturor grupurilor parlamentare să fie de acord să începem demersurile pentru suspendarea presedintelui”, a declarat Ponta într-o conferinţă de presă.

UPDATE 11.50: Ponta îi răspunde lui Băsescu, joi, la 12.00. Victor Ponta, a declarat, miercuri seară, pentru „Gândul”, în replică la acuzele aduse de Traian Băsescu la B1 TV, că nu vrea să se lase târât „în mocirla pe care preşedintele a creat-o şi în care a trăit” şi că şeful statului „e un cancer pentru România”, care trebuie extirpat. „Traian Băsescu înceacă să mă tragă şi pe mine, ca şi pe ceilalţi tineri din noua generaţia politică, în mocirla în care el a trăit, de fapt, în aceşti ani şi pe care chiar el a construit-o”, a declarat Ponta potrivit Mediafax.

 Referitor la declaraţia preşedintelui, potrivit căreia Ponta ar fi fost în Liban pe banii unui sponsor generos, liderul social-democrat a afirmat că bănuieşte că Băsescu ştie exact unde îşi fac vacanţele cele 22 de milioane de români. „Dar cu securisme din astea pe mine nu mă impresionează. Eu n-am apucat să fiu securist, nu m-a crescut Securitatea ca pe dânsul şi nu mă intimidează absolut deloc. Dovedeşte, încă o dată, că este un cancer pentru România pe care trebuie să-l extirpăm”, a mai spus Victor Ponta. Întrebat dacă i-a cerut sprijinul lui Traian Băsescu, el a precizat ca joi, la ora 12.00, va susţine la sediul partidului din Kiseleff o conferinţă pe acestă temă.

 Preşedintele Băsescu a declarat, miercuri, la B1 Tv, că actualul lider al PSD Victor Ponta „a venit preş” la el în birou, în 2008. „La mine în birou, acest Ponta, care azi vituperează împotriva preşedintelui, era ca un preş care întreba: ar fi bine să candidez la Primăria Capitalei, m-aţi putea sprijini?I-am spus: nu candida că nu ai şanse, dându-i de înţeles că nu o să-l sprijin. Tot el discuta înainte de alegeri un portofoliu de ministru, prin ieşirea din PSD, înainte de alegerile din partidul lor. Acest Victor Ponta, pe care-l vedeţi ţipând. Nu mai pot să-i mai tolerez obrăznicia, când văd câte parale face”, a conchis şeful statului, potrivit Mediafax. El a ţinut să precizeze că discuţia a avut loc în biroul său, „nu la Golden Blitz sau la Cireşica”. Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că pentru social-democraţi refuzul preşedintelui Traian Băsescu de a se pronunţa pe scandalul dintre putere şi opoziţie legat de Legea pensiilor arată că România nu mai are preşedinte. „Constatăm că România nu mai are preşedinte. În acest moment, domnul Traian Băsescu este doar preşedintele unui grup de interese, un grup clientelar, mafiot, care se numeşte PDL. Este doar preşedintele Robertei Anastase, al lui Emil Boc şi al celorlalţi care îl susţin”, a spus el. „Pe Crin Antonescu l-am ajutat într-un moment de criză a lui, când nu-l mai primea nicio organizaţie să candideze undeva, era deputat de Tulcea şi organizaţia de Tulcea nu l-a mai primit să candideze pe listele ei, în 2004” , a spus Băsescu la B1 Tv. El a menţionat că, „la schimbarea de ştafetă”, Theodor Stolojan l-a rugat să aibă grijă, rămânând liderul Alianţei, că acesta a avut o situaţie grea, să poată să candideze undeva. „L-am pus pe lista de Bucureşti”, a precizat Traian Băsescu. Potrivit lui Băsescu, situaţia grea a lui Antonescu era de ultim moment, dar, aşa cum nu se duce acum la Parlament şi are 1% prezenţă, la fel a făcut ca parlamentar de Tulcea, încât s-a ajuns la o intervenţie să-l pună undeva pe o listă, că nu-l mai primea organizaţia unde fusese deputat timp de patru ani. „Îi ştiu pe amândoi (pe Crin Antonescu şi Victor Ponta – n.r.), de aceea îmi este puţin dificil să le tolerez agresivitatea şi obrăznicia”, a continuat Băsescu, susţinând că amândoi s-au întâlnit cu el în momente în care li se părea că trebuie ajutaţi şi aveau cu totul alt ton atunci.

0 comentariu

Viorica Ianc 18-03-2010 - 02:05

nu pot relata despre fetele de azi ! Am
inteles eu gresit ?
Esantionul l-as folosi cu frantuzoaice !
Cred totusi ca aurtriecele de astazi ar
depasi cifrele. Am doi baieti si stiu cate
ceva despre despre activitati.

Viorica Ianc 18-03-2010 - 02:09

erata : austriecele si in de loc dublu
despre – aceste – ! Scuze de greseli.
Folosesc pentru economie numai lumina
monitorului !
Buna dimineata !

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult