Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Băsescu retrimite Parlamentului Legea pensiilor

Băsescu retrimite Parlamentului Legea pensiilor

scris de Ziua Veche
3 afisari

Traian Băsescu a anunţat joi că retrimite Parlamentului Legea privind sistemul unitar de pensii, solicitând explicit rediscutarea vârstei de pensionare pentru femei, stabilită la 65 de ani. Şeful statului propune ca vârsta de pensionare pentru femei să fie redusă la 63 de ani. “La art. 53, alin. 1 al legii, am constatat că se institutie vârsta standard de pensionare la femei şi bărbaţi la 65 de ani. Sunt un susţinător fără rezerve al egalităţi de şanse şi de tratament în faţa legii între femei şi bărbaţi, dar nu pot să nu analizez realităţile sociale din România. Nu pot să nu constat că femeile au o situaţie mult mai grea decât bărbaţii. O femeie care are un serviciu în sectorul de stat sau privat mai are un serviciu şi acasă, deci femeile fac o dublă muncă în România”, a explicat preşedintele, adăugând: “Din punctul de vedere al legalităţii, nu am nimic să reproşez acestei legi”.

 

Liderilor opoziţiei, Crin Antonescu şi Victor Ponta, Traian Băsescu le-a transmis că, în privinţa acuzaţiilor de fraudare a votului la Legea pensiilor, preşedintele nu arbitrează problemele interne ale Parlamentului. “Asta ar însemna dictatură, nu îmi permite Constituţia. Puterea executivă este separată de puterea legislativă, în România. (…)

Cei doi lideri au ţipat la toate televiziunile că preşedintele se amestecă în treburile Parlamentului, iar acum îmi cer să fac pe chestorul Parlamentului, să vin să îi arbitrez. Îi îndemn pe cei doi lideri politici la decenţă”, a conchis şeful statului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult