Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Bucureşti. Alianţă Udrea-Becali? Preda şi Paleologu reacţionează

Bucureşti. Alianţă Udrea-Becali? Preda şi Paleologu reacţionează

scris de M.A.B.
14 afisari

Elena Udrea a declarat sâmbătă că PDL a fixat candidaţii pentru alegerile locale din Bucureşti, urmând ca ei să fie anunţaţi cât de curând. În acelaşi timp, preşedintele PNG, Gigi Becali, a declarat sâmbătă că partidul său va susţine candidatul PDL pentru fotoliul de primar general al Bucureştiului, deoarece a decis să se alieze cu democrat-liberalii în Capitală.

Becali Udrea„Ne-am fixat candidaţii la toate sectoarele la Bucureşti. O să-i anunţăm în perioada următoare cu o strategie potrivită. Suntem la finalul evaluării şi sunt convinsă că PDL la Bucureşti va face o surpriză frumoasă, pentru că nu doar avem în acest moment două sectoare în care deţinem primăria, dar avem mari şanse să mai câştigăm încă un sector”, a spus vicepreşedintele PDL, Elena Udrea, transmite Agerpres.

Întrebată despre faptul că mai mulţi lideri democrat-liberali susţin că preşedintele PDL, Emil Boc, ar trebui să participe la alegerile pentru Primăria municipiului Cluj-Napoca, pentru că ar avea cele mai multe şanse, Udrea a răspuns: „Sunt convinsă că Emil Boc, preşedintele partidului, are toate şansele să câştige Primăria Clujului. Ar câştiga dacă ar candida, dar este o opţiune a dânsului şi dacă decide să meargă acolo sau nu, cred că trebuie să ne spună Emil Boc”

Nicolae Onţanu, Liviu Negoiţă, Cristian Popescu Piedone şi Cristian Poteraş vor fi candidaţii PDL la primăriile sectoarelor 2,3,4 şi 6 ale Capitalei, candidatul pentru Primăria Generală urmând a fi stabilit până la 15 martie au declarat, sâmbătă, pentru Mediafax, surse din PDL. Potrivit surselor citate, „pentru sectoarele 1 şi 5 se aşteaptă rezultatele sondajelor. Un sondaj a fost făcut pentru stabilirea candidatului pentru Primăria Capitalei, iar în acesta a ieşit pe primele locuri Silviu Prigoană, dar urmează să fie făcut un alt sondaj, astfel încât până la 15 martie să fie stabiliţi toţi candidaţii”, au detaliat sursele citate.

Becali se aliază cu Udrea şi îi atacă pe Paleologu şi Preda

Gigi Becali a declarat sâmbătă că partidul său va susţine candidatul PDL pentru fotoliul de primar general al Bucureştiului, deoarece a decis să se alieze cu democrat-liberalii în Capitală. „Am intrat deja într-o coaliţie la Capitală cu organizaţia PDL Bucureşti. Dacă este surpriză, şi aşa au hotărât aliaţii mei, nu pot să spun. Nu mai pot să fiu chiar Becali pe care îl ştiaţi până acum, pentru că nu mai sunt eu comandantul”, a afirmat Becali, la sediul PDL Bucureşti, unde a avut o întâlnire cu vicepreşedintele PDL Elena Udrea. Liderul PNG a susţinut că el ştie deja cine va fi candidatul PDL la Primăria Capitalei, dar că este o altă persoană decât cea dorită de el.

„Eu ştiu cine este. Eu am avut o altă opţiune, tot din PDL (…). Eu vă pot spune ce opţiune am avut eu. (…) Opţiunea mea a fost Negoiţă (Liviu, primarul sectorului 3 – n.r.), dar se pare că este o persoană care stă mai bine în sondaje decât Negoiţă. Este membru PDL, chiar un membru marcant”, a spus Gigi Becali.

„Preşedintele Traian Băsescu şi oamenii capabili din PDL, care cunosc politică, îşi dau seama că nu au nevoie de un om care citeşte două cărţi şi pe care nu-l ascultă nimeni de fapt, la televizor, când spune el ce a învăţat în cărţile alea şi care nu are nimic în buzunar – şi mă refer aici nu la bani, ci la acel capital politic- şi care nu aduce voturi, şi care nu foloseşte mişcării politice. Oamenii care cunosc politică îşi dau seama că au nevoie de oameni care aduc voturi, care au voce ascultată de către populaţie. Şi să fii fraier să nu-l atragi pe Becali, care la ora asta are un 5-6% fără să mă chinui prea mult”, a mai comentat Gigi Becali.

El i-a criticat dur în acest context pe fostul ministru Toader Paleologu şi pe europarlamentarul Cristian Preda. „Nu ştiu dacă poate vreodată nici ăla care vorbeşte cu «r», care a fost ministru la Cultură, cum îl cheamă … Paleologu. Nici Paleologu, nici Cristian Preda nu pot face într-o luptă nici cât negru sub unghia mea. Asta nu cred că nu ştie un animal politic între ghilimele care se numeşte preşedintele Traian Băsescu. Ce nevoie să ai de Paleologu? Ar trebui să-i spună «Măi tată, du-te citeşte două, trei cărţi, vino la televizor şi rârâieşte-te cât vrei tu»”, a comentat Gigi Becali.

Cristian Preda şi Toader Paleologu reacţionează

Singura contribuţie „pozitivă a lui Gigi Becali la politica românească ar fi tăcerea”, a declarat sâmbătă europarlamentarul Cristian Preda, în replică la criticile aduse de preşedintele PNG. „Nu există niciun acord (nr- între PDL şi PNG pentru alegerile din Bucureşti). Becali îndrugă verzi şi uscate. Singura contribuţie pozitivă a lui Becali la politica românească ar fi tăcerea. După ce a distrus Steaua este regretabil că vrea să îşi pună amprenta asupra politicii. Parlamentul European l-a plasat în grupul nefrecventabililor, alături de Vadim şi Severin. Ar fi bine să avem şi în România această categorie. Am putea numi categoria «mai bine taci!»”, a declarat, pentru Mediafax, europarlamentarul PDL Cristian Preda.

„Cei care stiu, probabil au hotarat deja. Constat ca domnul Becali e mai bine informat decat mine”, a declarat, la Realitatea TV, Toader Paleologu, care a adăugat că, spre deosebire de Gigi Becali, el „foarte sigur”, nu stie nimic despre acest subiect.

„Totusi, aceasta decizie trebuie luata de catre PDL, nu ne poate spune cineva din afara ce pareri are el si sa ne conformam dupa capriciile orisicui, deci e o decizie interna si de abia dupa aia, cand avem candidati, discutam cu altcineva. Deci ordinea e inversa, nu vine cineva din afara sa ne spuna pe cine sa punem si cum sa punem si ce interese sa satisfaca. Este ca o chestiune de maniere in politica, asa ceva este inacceptabil din start”, a spus deputatul PDL Toader Paleologu.

În urmă cu trei zile, vicepreşedintele PDL a comentat ironic pe Facebook posibilitatea ca PNG să facă parte din viitoarea Mişcare Populară. „Ne-am procopsit!”, a comentat vicepreşedintele PDL Theodor Paleologu.

2 comentarii

curiosu' 26-02-2012 - 14:28

UDREA, mergi pe centura!! Becali, mergi la inchisoare!! Acum, este evident de ce basescu i-a arestat pe becali si pe dan diaconescu. Sa prostesca pe romani, cum ca acesti doi escroci sunt persecutati politic. Acum se vede clar legatura dintre cei trei mafioti: basescu, becali si diaconescu. Bai acestia, gata, romanii s-au desteptat, nu mai musca. JAVRELOR ORDINARE!!!!!!!!

Adi 26-02-2012 - 17:21

Numai taraturi jegoase.
Mars, jigodiilor !
La puscarie , ca putiti, gunoaielor!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult