Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Bugetul Capitalei a fost aprobat în unanimitate

Bugetul Capitalei a fost aprobat în unanimitate

scris de C.S.
190 Afisari

Proiectul de buget al Capitalei pentru anul 2024 a fost aprobat în şedinţa de vineri a Consiliului General, în unanimitate, cu 51 de voturi „pentru”, după ce fusese respins în trei şedinţe anterioare.
La proiectul iniţial au fost aduse două amendamente, unul susţinut de primarul general şi unul propus de grupurile PSD şi PNL.

Consilierii municipali PSD şi PNL au susţinut alocarea suplimentară a sumei de 240 milioane de lei pentru subvenţia la termoficare, a 200 de milioane de lei pentru subvenţia la transportul public, precum şi a 150 de milioane de lei pentru plata parţială a restanţelor la sprijinul pentru persoanele adulte cu dizabilităţi, potrivit Agerpres.

Totodată, ei au susţinut alocarea a 25 de milioane de lei pentru proiectul Banca de alimente, a 25 de milioane de lei pentru deblocarea blocului social din Prelungirea Ghencea şi a unor sume pentru proiectul Penetraţie Ciurel – Autostrada A1 – Pod Ciurel.

Prin amendamentul PSD şi PNL, bugetul Proedus se va diminua cu 25 de milioane de lei, al ARCUB cu 17 milioane lei, al ALPAB cu 20 de milioane de lei, al Creart cu 13 milioane lei.

Se mai diminuează cu 30 de milioane de lei banii destinaţi Administraţiei Străzilor, dintre care 14,5 milioane de la obiectivul „Indicatoare rutiere trecere de pietoni echipate cu lămpi cu leduri alimentate de panouri fotovoltaice inclusiv stâlpi”.

Se mai taie 20 de milioane de lei şi de la Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic.

De asemenea, bugetul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială va fi majorat cu 200 de milioane de lei. În buget este inclus şi un împrumut de 258 de milioane de lei, pe care PMB urmează să îl contracteze.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult