Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Cȃnd ar putea fi adoptatǎ legea privind cȃinii fǎrǎ stǎpȃn

Cȃnd ar putea fi adoptatǎ legea privind cȃinii fǎrǎ stǎpȃn

scris de Laurentiu Banches
18 afisari

Vicepremierul Liviu Dragnea, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei, a declarat că este posibil ca săptămâna viitoare să fie adoptat proiectul legii în domeniu aflat în Parlament.

Cȃnd ar putea fi adoptatǎ legea privind cȃinii fǎrǎ stǎpȃn

„Da, am discutat, problema câinilor afectează toate comunităţile. CCR a retrimis legea iniţială la Parlament, dar vreau să lămurim lucrurile. Curtea nu a declarat ca neconstituţională posibilitatea eutanasierii, ci obligă, aşa cum e normal, la o succesiune clară, ca să fie ultima soluţie. Probabil săptămâna viitoare, undeva la mijlocul săptămânii, s-ar putea ca acest subiect să fie închis ca reglementare. Poate vom putea adopta legea, urmând să mai fie un pachet de acţiuni care să ajute în privinţa asta şi trebuie să discutăm serios de problema financiară. Este uşor să dai sarcini primarilor printr-un act normativ, să îi obligi să facă adăposturi, dar închizi ochii când te uiţi în bugetul lor să vezi că nu au bani pentru aşa ceva. Un lucru este cert, în primul rând trebuie să protejăm vieţile oamenilor”, a spus Liviu Dragnea, potrivit Agerpres.

Un copil de patru ani a murit, la începutul acestei săptămâni, după ce a fost muşcat de câini pe un teren privat din zona Parcului Tei din Capitală. Vicepremierul Liviu Dragnea i-a convocat joi pe reprezentanţii Asociaţiei Comunelor din România (AcoR) la o întâlnire la sediul Ministerului Dezvoltării Regionale, la care a participat şi premierul Victor Ponta

8 comentarii

BULA 06-09-2013 - 08:53

Ma intreb cand vor fi anchetati si condamnati cei care au mancat milioane de euro ca sa sterilizeze cainii si n-au facut-o ? De ce se acopera escrocheria asta ?

Si sa-i lase pe caini in pace, ca nu fac atat de mult rau pe cat li se pune in spinare. Au chiar un efect pozitiv asupra copiilor din cartierele muncitoresti. Sunt imblanziti si copiii se joaca cu ei, se umanizeaza si devin mai toleranti. Sper ca nu vreti sa se ajunga la nazism, la crima si la intoleranta extrema.

BULA 06-09-2013 - 09:06

Tiganii (alta specie) sunt mult mai daunatori decat cainii (crime, talharii, fac mizerie peste tot, se iau de noi cand ne prind singuri, etc) si uite ca nu se pune problema eutanasierii lor.
De la intoleranta si crima fata de animale, se poate trece usor la intoleranta fata de orice. Sa nu se incerce sa se obtina voturi in plus pe baza incurajarii intolerantei, ca se va termina rau.

Si s-a deformat relatarea intamplarii, pentru ca acel copil a murit pe o proprietate privata aparata de caini (asta e job-ul lor, sa apere curtea de intrusi). Nu l-au atacat cainii de pe strada.
Vinovata de nenorocire e bunica copilului, ca dormea in post si nu l-a protejat de pericol.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 06-09-2013 - 09:12

Tu siphiliticule,

Si umbla regulat la DISPENSARUL DERMATO_VENERICE la BISMUThUL ,SAPTAMANAL!

Ionel 06-09-2013 - 11:01

Pielea de caine e de buna calitate si cu siguranta o sa fie cautata si pentru export. Se pun bazele unei industrii de viitor.

BULA 06-09-2013 - 11:15

Dar pielea ta de ce n-ar fi buna ? Esti tuciuriu ?

Ionel 06-09-2013 - 14:02

Nu sunt tuciuriu . Ar trebui declarati caini fara stapini si cei care nu au botnite in parcuri ca sa fie evitate si alte nenorociri pe viitor.

ion 06-09-2013 - 15:02

bai fratilor io am 2 rottweileri la tara lasati ipocrizia de ce chinuiti ciini lasindui infometati bolnavi la ghena vine iarna daia musca viata de ciine deci singura solutie omeneasca e EUTANASIEREA iar ciini fara valoare chinologica sterilizati io am nr .tel la zgarda asa e normal il pierd sa mil aduca acasa si platesc nu vati saturat sa calcati in cacat de ciine din 2 in 2 metri?

Antibasistul 06-09-2013 - 15:16

Doi rotweileri au omorit pe vecinul stapinului lor pentru ca stapinul a plecat o saptamina si l-a ruat pe vecin sa le dea mincare, in Harghita.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult