Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Cabinetul Boc a inventariat exceptiile de la cota unica de impozitare

Cabinetul Boc a inventariat exceptiile de la cota unica de impozitare

scris de Ziua Veche
5 afisari

Guvernul a efectuat un inventar al tuturor activitatilor care nu sunt impozitate prin cota unica si a constatat ca in aceasta categorie intra atat venituri din agricultura si transfer de proprietati imobiliare, cat si baruri si cluburi de noapte, pariuri sportive, discoteci si cazinouri, pentru care cota de impunere variaza intre 2 si 5%.


Situatia centralizata a fost prezentata in Guvern de ministrul Finantelor, la solicitarea premierului Emil Boc, dupa ce presedintele Traian Basescu a declarat ca pentru orice venit trebuie introdusa cota unica de impozitare. Documentul, obtinut de Mediafax, indica o serie de exceptii de la cota unica de impozitare, precum activitatile de natura barurilor si cluburilor de noapte, discotecilor, cazinourilor sau pariurilor sportive. Astfel, materialul elaborat de Ministerul Finantelor releva ca acei contribuabili care lucreaza in aceste domenii, inclusiv persoanele juridice care realizeaza aceste venituri in baza unui contract de asociere, si in cazul carora impozitul pe profit datorat este mai mic decat 5% din venituri sunt obligati la plata unui impozit de 5% aplicat acestor venituri inregistrate.

Veniturile din agricultura realizate din valorificarea produselor agricole obtinute dupa recoltare in stare naturala, de pe terenurile agricole proprietate privata sau luate in arenda, si distribuite catre unitati specializate pentru colectare ori de procedare industriala sunt impozitate prin retinere la sursa cu o cota de 2% aplicata la valoarea produselor livrate, impozitul fiind final.

Pentru veniturile din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal este impus un impozit pornind de la 2-3%, in functie de valoarea imobilului si data dobandirii, in timp ce pentru transmiterea dreptului de proprietate cu titlul de mostenire nu se datoreaza impozit, daca succesiunea este finalizata in termen de doi ani de la data decesului proprietarului. In cazul nefinalizarii procedurii succesorale in acest termen, mostenitorii datoreaza un impozit de doar 1% calculat la valoarea masei succesorale.

Documentul face referire si la impozitul pe dividende aplicat persoanelor juridice nerezidente, calculat la o cota de 10%. Seful statului a sustinut recent la postul public de radio ca orice venit trebuie impozitat cu 16%, cota unica, iar Executivul trebuie sa rezolve aceasta problema.

0 comentariu

einstein 15-03-2010 - 10:51

Nu ar trebui sa fie asa simplu sa faci un avort in Romania. Parca te duci sa scoti o masea stricata…
Ar trebui imediat macar sa fie obligatoriu sa se explice riscurile, faptul ca acel copil exista si nu e o tumoare,

raulgigi 15-03-2010 - 11:29

Educatia sexuala in scoli…mai stie cineva cum merge?

ulivia 15-03-2010 - 13:46

..deoarece fiecare femeie este prorpia-ii stapana, asupra trupului, sufletului si constiintei ei?cei care trebuiesc acuzati si condamnati pentru avorturi sunt politicienii siguvernantii, deoarece lipsa unui nivel de trai decent, lipsa unei reale informari si educatii sexuale si de familie a oamenilor poate duce la aceste primitivisme.Doar o femela primitiva recirge la avorturi provocate cu intentie.

Huhu 15-03-2010 - 14:08

Libertate pentru femei!!!!!!!!!!!!!!

Bogdan Alexandru 15-03-2010 - 14:28

Avortul trebuie înţeles totdeauna ca o cale ce duce la moartea unui om, chiar dacă intervine în urma contraceptivelor, la numai câteva clipe de la concepţie. Din acel moment, celula nou formată reprezintă trupul unei noi persoane umane, iar Dumnezeu dă sufletul acelei persoane.
Nu putem să admitem că, deşi este microsco¬pică, de o lună, două, trei, sau chiar mai mare, acea fiinţă nu trebuie să aibă dreptul deplin la viaţă, fiindcă nu s-a născut.
Oare cum priveşte Dumnezeu ţara noastră, majoritar ortodoxă, care asistă cu indiferenţă la acest păcat strigător la cer şi ce pedepse ne aş¬teaptă când sângele copiilor ucişi vor cere dreptate de la El? Oare nu Mântuitorul spune: „Adevărat zic vouă, întrucât aţi făcut unuia dintr-aceşti fraţi ai Mei, prea mici, Mie Mi-aţi făcut” (Matei 25, 40)?
Sub pretextul lipsei de bani se omoară mulţi co¬pii. Oare nu Dumnezeu hrăneşte întreaga lume? Şi dacă are El grijă de păsările cerului, de plante şi de animale, nu va avea grijă de o persoană umană pentru care S-a răstignit din nemărginita Sa iu¬bire? DAR MAI CREDE CINEVA ASTAZI IN ACESTE LUCRURI? da, dar foarte putini.Dreptul la viaţă este dreptul suprem şi funda¬mental al unei persoane. În situaţia avorturilor la cerere, asistăm la o gravă discriminare asupra persoanelor născute şi nenăscute.SOLUTIA: IMPLICARE, INFORMARE, MORALA SANATOASA, DRAGOSTE SI CREDINTA IN DUMNEZEU (CARE NU NE-A CREAT SA NE OMOARE PRIN INFOMETARE SAU SA NE ARUNCE IN IAD). PENTRU ORICE PACAT EXISTA IERTARE, chiar si pt CRIMA,dar trebuie POCAINTA SI INTOARCERE LA DUMNEZEU. INCEPUT BUN, TUTUROR, ma bucur ca exista cat de cat interes si pt o problema asa de grava si trecuta sub tacere de prea mult timp.

ValVerde 15-03-2010 - 14:44

Fiecare avort e o tragedie.
Pentru mama in primul rind, pentru o posibila viata si nu in ultimul rind pentru doctori.
Cu cit mai putine avorturi, cu atit mai bine.

DAR CINE SINTEM NOI, INDIVIZI NEASOCIATI CU FEMEILE IN CAUZA, SA LE DICTAM CE POT SI CE NU POT ELE SA FACA CU TRUPURILE LOR ??

Nimeni nu ar trebui sa aiba autoritatea de asi impune parerile, opiniile sau valorile lor cind e vorba de trupul unei femei. Nimeni in afara de femeia respectiva.

Daca vrem avorturi mai putine, trebuie sa acceleram si sa extindem educatia sexuala in scoli si in familie. (parinti ignoranti cresc copii ignoranti)

Huhu 15-03-2010 - 14:46

IADUL ESTE LUMEA MATERIALA!!!!!!!!!!!1

simona 15-03-2010 - 14:56

sunt contra avortului deoarece este pacat si un copil este un dar de la Dumnezeu,o binecuvantare :d

Huhu 15-03-2010 - 15:02

Nu vezi ca…?

pavel laura 15-03-2010 - 16:43

Multa lume spune ca de fapt avortul este o urmare a lipsei de informare, care este adevarat intr-o mare masura, dar ideea este ca in Romania avortul este „metoda de contraceptie”, iar asta este inadmisibil. Cand o persoana se considera suficient de matura sa-si inceapa viata sexuala, ar trebui sa gaseasca si o metoda de protectie. Maturitatea implica responsabilitate…La noi avortul e privit ca o sedinta la cosmetica…Se pare ca viata unui om nu mai are nici o valoare…

Petru 15-03-2010 - 17:03

Laura,
nu de lipsa de informare poate fi vorba momentan, cand s-a ajuns ca in gradinite copiii sa fie educati sexual. Atata sex in sus, sex in jos, incat sexul a devenit ceva ce se serveste la masa, pe sub banci la scoala, in vecee, in sant, in vazul lumii…

Prea putini vorbesc aici despre sfintenia sexului si a responsabilitatii ce-i urmeaza.

In concluzie, in vremea noastra se face sex ca si cum s-ar sufla la nas in palma.

cristyannsv 15-03-2010 - 21:29

Se face o constentizare, o propaganda anti avort, dar de unde si aplicatie, daca in tara e mai greu decat inainte de 1989, saracia ne mananca de vii, locuri de munca ioc, cum am putea stopa acest fenomen pe cand, in ziua de azi nu avem ce da de mancare la copii (unu sau doi) pe care ii avem in casa, dar mai sa gasim si pt urmatorul. Cand corpul (organismul) a devenit un „animal” si cere ce este interzis, ce provoaca sa se ajunga la acest fenomen! Sexul nu este din scoala, dorinta de sex vine de desfranare, transmitere genetica, si greu se poate stopa! Parerea mea!

Romeo2004 16-03-2010 - 05:37

Mai intai este omorata o fiinta umana – sufletul intra in trup in momentul conceptiei.
Apoi acea fiinta nu este botezata, cu daune irecuperabile in viata de apoi.

Aceste lucruri se stiu de 2000 de ani.
Ce vreti sa mai dezbateti ?

Va credeam seriosi dar vad ca va tineti de diversiuni.

Romeo2004 16-03-2010 - 05:42

Metodele contraceptive, (anticonceptionale, sterilet) omoara embrionul uman la scurt timp dupa conceptie. Prin urmare avem si aici o dubla crima.

Din pacate, lumea apuseana de dupa 1054, a lepadat invataturile crestine si a adoptat multe principii de viata talmudice:
pentru talmudisti, sufletul intra in embrionul uman la vreo 10- 15 zile dupa conceptie. Prin urmare pentru ei contraceptia nu reprezinta un pacat.

Crestinismul practic, degenerat occidental si-a asumat aceasta atitudine criminala.

Gabriela 16-03-2010 - 05:44

Griji materiale, teama de ziua de maine sunt scuze des auzite cand intrebi o mama de ce are doar 1 singur copil. Desi progresul informational si tehnologic in ultimii 100 ani este imens, desi este pur si simplu sanatos pentru o femeie sa aiba 2-3 copii, e mai „comod” cu 1 singur copil sau deloc

1 2

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult