Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Cabinetul Boc a inventariat exceptiile de la cota unica de impozitare

Cabinetul Boc a inventariat exceptiile de la cota unica de impozitare

scris de Ziua Veche
5 afisari

Guvernul a efectuat un inventar al tuturor activitatilor care nu sunt impozitate prin cota unica si a constatat ca in aceasta categorie intra atat venituri din agricultura si transfer de proprietati imobiliare, cat si baruri si cluburi de noapte, pariuri sportive, discoteci si cazinouri, pentru care cota de impunere variaza intre 2 si 5%.


Situatia centralizata a fost prezentata in Guvern de ministrul Finantelor, la solicitarea premierului Emil Boc, dupa ce presedintele Traian Basescu a declarat ca pentru orice venit trebuie introdusa cota unica de impozitare. Documentul, obtinut de Mediafax, indica o serie de exceptii de la cota unica de impozitare, precum activitatile de natura barurilor si cluburilor de noapte, discotecilor, cazinourilor sau pariurilor sportive. Astfel, materialul elaborat de Ministerul Finantelor releva ca acei contribuabili care lucreaza in aceste domenii, inclusiv persoanele juridice care realizeaza aceste venituri in baza unui contract de asociere, si in cazul carora impozitul pe profit datorat este mai mic decat 5% din venituri sunt obligati la plata unui impozit de 5% aplicat acestor venituri inregistrate.

Veniturile din agricultura realizate din valorificarea produselor agricole obtinute dupa recoltare in stare naturala, de pe terenurile agricole proprietate privata sau luate in arenda, si distribuite catre unitati specializate pentru colectare ori de procedare industriala sunt impozitate prin retinere la sursa cu o cota de 2% aplicata la valoarea produselor livrate, impozitul fiind final.

Pentru veniturile din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal este impus un impozit pornind de la 2-3%, in functie de valoarea imobilului si data dobandirii, in timp ce pentru transmiterea dreptului de proprietate cu titlul de mostenire nu se datoreaza impozit, daca succesiunea este finalizata in termen de doi ani de la data decesului proprietarului. In cazul nefinalizarii procedurii succesorale in acest termen, mostenitorii datoreaza un impozit de doar 1% calculat la valoarea masei succesorale.

Documentul face referire si la impozitul pe dividende aplicat persoanelor juridice nerezidente, calculat la o cota de 10%. Seful statului a sustinut recent la postul public de radio ca orice venit trebuie impozitat cu 16%, cota unica, iar Executivul trebuie sa rezolve aceasta problema.

0 comentariu

Gabriela 16-03-2010 - 05:47

am omis un U, ERAU nu ERA…sper sa nu ma penalizeze prea rapid vanatorii de greseli
Parintele Arsenie Boca spunea: IOBAGII AVEAU 16 COPII SI ERAU SLUGI !!!!

Gabriela 16-03-2010 - 05:48

No comment !

pro-vita 16-03-2010 - 06:34

Trupul meu nu era ascuns de tine, cand am fost facut intr-un loc tainic, tesut in chip minunat, ca in adancimile pamantului. Cand nu eram decat un plod fara ochi, ochii tai ma vedeau”

MuntenUK 16-03-2010 - 14:00

…în opinia mea, felul în care ne raportăm la problema avorturilor şi, implicit, la ideea generală de persoană şi mai ales la când începe persoana să fie persoană, spune enorm despre fiecare dintre noi.

De cât luăm în serios problema persoanei nenăscute depinde cum ne construim viziunea despre lume, iar în ce măsură relativizăm în această chestiune (de genul da, “e grav avortul, dar ce mă interesează pe mine?”) relativizăm orice altceva în viaţă. Păcatul devine ceva interpretabil. Binele ne e relativ, răul ne devine relativ şi el.

Cum definim pentru noi înşine persoana spune enorm despre noi. Dacă am crede că pruncul nenăscut este, cu adevărat, o persoană, cum să nu ne doară asasinarea ei? Mai bine să nu credem…

http://munteanuk.blogspot.com/2009/12/vremea-cand-niciunul-dintre-noi-n-am.html

Huhu 16-03-2010 - 17:05

Daca-ti spun ca ai parul lung si mintea scurta, te superi pe mine!!!

maria 17-03-2010 - 20:20

un copil nedorit este un copil nefericit, care de multe ori dezvolta boli, patologii, tendinte catre criminalitate, etc. Decit un copil nedorit, mai bine contraceptie, si daca a ratat contraceptia atunci avort, nici nu se pune problema. Articolul acesta e plin de incoerente : pe de o parte recunoaste ca in Franta si Anglia sint mai multe avorturi decit in Romania, dar pe de alta parte se preface ca ar fi vreo legatura intre avort si rata la mortalitatea infantila si materna ! asta e chiar culmea, cum de numai in Romania ar exista o astfel de legatura ? rata la mortalitate e mare pentru ca nu mai avem spitale demne de acest nume, pentru ca s-a investit mai mult in Roamnia la cosntruit biserici peste biserici in loc sa sprijinim universitati serioase si spitale demne de secolul 21 in europa. Nu este avortul de vina. O sa scada rata la avorturi cind se va ameliora contraceptia, dar niciodata nu va fi perfect. Ce ar fi sa ne ocupam mai mult de copii nascuti si de parintii lor, care trag mita de coada si se chinuie sa supravietuiasca, decit de asa zisi copii nenascuti pe care oricum nu-i putea creste nimeni. e foarte dificil de decis daca e mai bine pentru acele trei celule sa devina un copil nefericit, in cel mai bun caz adoptat, sau sa nu devina copil deloc. mai ales pentru oameni ca mine pentru care dumnezeu este un mos craciun pentru adulti (adica o inventie).

Andra 13-05-2010 - 16:28

vorbiti fara sa stiti…va dati cu parerea, mai ales toti popii care habar n-au ce inseamna sa faca un copil, ca doar sunt barbati…eu zic sa va tineti gura si parerile sa vi le tineti pt voi…LASATI FEMEILE SA FACA CE VOR cu VIATA LOR NU LE MAI CONTROLATI NENEROCITILOR!!

adriana 24-05-2010 - 21:15

pentru Andra: păcat că mama ta nu te-a avortat pentru că am fi scăpat de asemenea comentarii…iart-o Doamne că nu știe ce spune!

Ew 05-06-2010 - 11:48

http://www.youtube.com/watch?v=6QfKCGTfn3o&feature=popular
De ce oamenii nu constientizeaza ca defapt avortul inseamna omorul copilului, doar scris(zis) cu alte cuvinte? Intr-adevar Dumnezeu nea creat, si doreste ca orice fiinta vie conceputa sa traiesca..uitativa la adevar. Noi nu trebuie sa fim egoisti! Si pina la urma, cu ce este vinovat copilul? Cu nimic, in deosebi in fata noastra, caci nu suntem noi cei ce putem judeca, ci numai Domnul.
In plus contraceptia, PASTILELE, STERILETUL – stiti cum functioneaza? De exemplu pastilele incearca a impiedica spermatozoizii sa ajunga la ovul, insa daca nu impiedica,atunci , ea(pastila) pur si simplu omoara copilul..sa nu mai vorbim de sterilet..Este gresit spus anticonceptionale – deoarece copilul deja se concepe..fiti atenti..cititi, informativa!
Cine nu ar dori sa traiasca? Oferiti-le VIATA copiilor, EDUCATIE, si veti avea parte de IUBIRE la nesfirsit! Doar datile voi sansa de a trai, noi suntem oameni, nu uitati, nu trebuie sa fim vrajmasi, ci iubitori de oameni..
ZICETI NU AVORTULUI!

1 2

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult