Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Cabinetul Boc îşi asumă răspunderea şi pe noua Lege a salarizării

Cabinetul Boc îşi asumă răspunderea şi pe noua Lege a salarizării

scris de Ziua Veche
1 afisari

Premierul Emil Boc a anunţat, marţi, după consultările de la Cotroceni, că nu exclude posibilitatea angajării răspunderii Guvernului pe legea salarizării, precizând însă că decizia finală va fi luată în Coaliţie. La discuţiile convocate de preşedintele Traian Băsescu la Cotroceni a lipsit opoziţia, care a refuzat invitaţia, prezentându-se doar formaţiunile din arcul guvernamental şi reprezentanţii minorităţilor naţionale, altele decât cea maghiară.

Va fi o decizie pe care o vom lua în coaliţie, dar nu este exclusă o asemenea variantă”, a spus Boc, citat de Mediafax, subliniind că adoptarea acestui proiect constituie una dintre priorităţile PDL. “Legea salarizării se află în fază finală, iar, din perspectiva discuţiilor pe care le-am avut cu FMI, Comisia Europeană şi Banca Mondială, suntem în măsură să pregătim în perioada imediat următoare forma finală pentru a fi aprobată de către Parlament”, a spus Boc. Preşedintele Traian Băsescu a fost întrebat, luni seară, la postul public de televiziune, dacă Guvernul şi-ar putea asuma răspunderea pe Legea salarizării. “Nu va avea ce să facă”, a replicat şeful statului.

UDMR cere vot corelat în Parlament

Liderul UDMR Marko Bela şi-a exprimat nemulţumirea faţă de votul necorelat din Parlament al reprezentanţilor Coaliţiei guvernamentale. “Domnul preşedinte ne-a informat în legătură cu deciziile şi cu un anumit mesaj venit din Bruxelles, din partea Consiliului European. În acelaşi timp, am discutat despre dialogul cu FMI. Suntem de acord că în acest moment avem câteva urgenţe şi câteva priorităţi absolut comune. Mă refer la priorităţile legislative, la Legea salarizării – după părerea mea în câteva zile ar trebui să convenim în legătură cu conţinutul exact al legii salarizării, fiindcă este o primă urgenţă”, a declarat Marko Bela. El a adăugat că trebuie definitivat şi bugetul pentru anul 2011 şi modificarea legii pensiilor. “După părerea noastră trebuie modificată acea dispoziţie solicitată de preşedinte. Aş afirma că, în acest moment, nu avem divergenţe în cadrul Coaliţiei în privinţa acestor priorităţi. În schimb, avem nevoie de o solidaritate politică cât mai mare. Din acest punct de vedere, noi, cei din UDMR, nu suntem mulţumiţi cu ceea ce s-a întâmplat zilele, săptămânile trecute în Parlament – votul necorelat şi, din acest punct de vedere, pentru perioada următoare, luând în considerare priorităţile, actele legislative foarte importante, avem nevoie de o foarte mare solidaritate a Coaliţiei şi de decizii politice cât mai clare şi cât mai ferme”, a mai spus liderul UDMR.

Pambuccian: O întâlnire netoxică

“Aş caracteriza întâlnirea de astăzi ca fiind una netoxică”, a declarat Varujan Pambuccian. El a explicat: “I-am reproşat şi ne-a argumentat cu lucruri care ţin mai degrabă de felul în care s-au comunicat în spaţiul public, nu în zona grupului nostru parlamentar, în zona altor grupuri parlamentare, diverse chestiuni. Nu am zis că noi nu suntem toxici şi că alţii sunt toxici. Nu ne-a spus că ar menţine (sintagma – n.r.) sau nu”. Declaraţia lui Pambuccian a venit după ce Traian Băsescu a declarat, luni seară, la TVR: “Pe mine mă interesează strict omajoritate, indiferent ce culoare politică are, care să fie responsabilă faţă de ţară, nu o majortitate care să spună «Am votat din greşeală», nu o majoritate care să nu se adune la voturile importante. O asemenea majoritate e toxică pentru ţară. Mă interesează o majoritate care să pună ca prim obiectiv servirea interesului naţional al unei ţări care se află în criză economică”, a spus şeful statului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS