Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Cabinetul Ungureanu. Lista lui Boc şi RMU (oficială)

Cabinetul Ungureanu. Lista lui Boc şi RMU (oficială)

scris de A.H.
4 afisari

emil-bocPremierul desemnat Mihai-Răzvan Ungureanu a încheiat, miercuri, seria consultărilor cu reprezentanţii partidelor şi formaţiunilor parlamentare, ultima discuţie având loc la Palatul Parlamentului cu democrat-liberalii.

Premierul desemnat, Mihai-Răzvan Ungureanu, a declarat, miercuri, că propunerile pentru noul Executiv reprezintă ”profesionişti excepţionali”, care sunt pregătiţi să dovedească nu doar o schimbare de generaţie politică, ci şi una de principiu.

”Sunt feţe noi, profesionişti excepţionali, oameni cu care am lucrat, pregătiţi să dovedească nu doar o generaţie de schimbare politică, ci şi una de principiu. (…) Le voi cere competenţă, profesionalism, responsabilitate, decenţă, modestie şi, foarte important, disponibilitate de dialog, în aşa fel încât intenţiile guvernului să poată fi auzite peste tot acolo unde există beneficiari, între cetăţenii României. Pornesc cu gânduri realiste şi nu de la principiul că urmează să fiu schimbat. Nu voi fi un prim-ministru care vine în fruntea Guvernului pentru a pleca. Cred în soliditatea guvernamentală şi politică”, a mai spus Ungureanu. Totodată el a afirmat că în discuţiile cu partidele din coaliţie a pledat pentru responsabilitate. ”Există trei responsabilităţi majore când alcătuim un executiv – responsabilitatea viitorului prim-ministru – care este enormă, mi-am asumat-o şi sper să nu dezamăgesc -, responsabilitatea fiecăruia în parte pentru ceea ce urmează să facă, (…) responsabilitatea partidelor”, a adăugat Mihai-Răzvan Ungureanu.

Premierul desemnat Mihai-Răzvan Ungureanu a spus miercuri, după ce a anunţat componenţa Cabinetului pe care îl va conduce, că ‘este implicită’ demisia sa din fruntea SIE după ce va primi votul pozitiv al Parlamentului. Întrebat dacă nu se încalcă legea în cazul său pentru că este şi director SIE şi premier desemnat în acelaşi timp, Ungureanu a spus că ‘nu se încalcă niciun fel de lege’.  ‘Vă aduceţi aminte şi în momentul în care domnul preşedinte Emil Boc a început demersurile pentru a deveni prim- ministru era primar la Cluj Napoca’, a mai spus Ungureanu.

Preşedintele PDL, Emil Boc, a anunţat, miercuri, propunerile Partidului Democrat Liberal pentru noul Cabinet, iar Razvan Ungureanu a prezentat numele tuturor ministrilor din cabinetul cu care se va prezenta in Parlament pentru a obtine votul de investitură.
Miniştrii propuşi sunt:

– vicepremier – MARKO BELA (UDMR)

– ministrul Administraţiei şi Internelor – GABRIEL BERCA (PDL)

– ministrul Finanţelor Publice – BOGDAN ALEXANDRU DRĂGOI (PDL)

– ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri – LUCIAN NICOLAE BODE (PDL)

– ministrul Afacerilor Externe – CRISTIAN DIACONESCU (UNPR)

– ministrul Afacerilor Europene – LEONARD ORBAN (independent)

– ministrul Transporturilor şi Infrastructurii – ALEXANDRU NAZARE (PDL)

– ministrul Mediului şi Pădurilor – LASZLO BORBELY (UDMR)

– ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului – CRISTIAN PETRESCU (PDL)

– ministrul Apărării Naţionale – GABRIEL OPREA (UNPR)

– ministrul Culturii şi Patrimoniului Naţional – HUNOR KELEMEN (UDMR)

– ministrul Justiţiei – CĂTĂLIN MARIAN PREDOIU (independent)

– ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale – ŞERBAN RĂZVAN MUSTEA (PDL)

– ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale – CLAUDIA BOGHICEVICI (PDL)

– ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului – CĂTĂLIN OVIDIU BABA (PDL)

– ministrul Sănătăţii – LADISLAU RITLI (UDMR)

– ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale – STELIAN FUIA (PDL)

Ce a făcut marţi noaptea “spionul” Ungureanu în Palatul Victoria

14 comentarii

Levadbine 08-02-2012 - 15:04

Toata presa se uita la ce se intimpla in parlament, intre timp Giovani Becali ii sparge fatza unui amarit de shofer care a intrat in masina lui, dar, dupa ce presa a aflat, Giovani iipropune „ceva” amaritului de sofer, care, cu ochiul umflat si buza sparta spune ca nu s-a intimplat nimic „deosebit”. La Parlament e oa iureala de nuse paote, comisiile joaca vals cu audiatii si ii valideaza ca la birt, in timp ce romanii mor in sate si comune fara curent, apa, medicamente. O echipa de hanbal, Otelul Galati, e salvata cu elicopterul din trenul groazei spre Faurei, iar dupa ce hanbalistii au scapat, nu mai stie nimeni cine mai este in acel tren, sau citi mai sunt in viata. Antenele, B1, Realitatea, Romania tv, si celelalte televiziuni sint pur si simplu cretine si idioate. Toti invitatii care sint adusi sa ne spuna ce se intimpla in tara, in Parlament, frizeaza absurdul. Pina la urma, toata tara asteapta sa inceapa Dan Diaconescu in direct ca sa vedem exact unde sintem si ce se intimpla in tara. Azi-noapte, dupa dezvaluirile de la OTV, javra ordinara de Vass a refuzat un minister. Televiziunile si presa puterii trag cu dintii ca intre psd si pnl sa existe tensiuni. Ponta vine si spune cu o fatza de mormintare ca relatiile lui cu Crin sint „impecabile”!?!? Pina la urma, tara stie un singur lucru, care este purula devar: USL-PDL: ACEEASI MIZERIE!!! La Piata UNiversitatii, usl-ul si-a trimis uslasii ca sa-l „minjeasca” pe DD. Nu le merge deloc. Cind acestia fac spume la microfonul „donat” de usl-isti, nimeni nu-i acompaniaza. Revolutia din Piata Universitatii se doreste a fi furata de usl-isti, dar nu o sa le mearga, pentru ca INTREAGA TARA are un singur slogan: JOS, AFARA CU TOATA CLASA POLITICA infiintata dupa 1989, deci si usl-ul si pdl-ul si udmr-ul.

urbos 08-02-2012 - 16:13

Problema e ca Dan Diaconescu e cu Basescu. Trist pentru tine, dar adevarat.
Dupa cum vezi, si tu mesteci un cacat pe care l-a lansat o jigodie basista, pe numele lui Mircea Toma, aia cu USL-PDL aceeasi mizerie.

Levadbine 08-02-2012 - 19:04

Rahatull de care vorbesti, tu il mesteci. Nu MIrcea Toma a lansat acel slogan ci TOTI manifestantii din Piata Universitatii din primul moment al aparitiei lor acolo. TOATA Romania este satula si i s-a acrit de pnl, pdl, psd, udmr. TOATA CLASA POLITICA de dupa 1989 este perceputa de INTREAGA ROMANIA ca fiind nimic altceva decit o mafie ordinara care nu face nimic altceva decit sa traiasca pe spatele acestei amarite de tari, Romania, furind si vinzind totul. Toata comicaria pe care o joaca acum Ponta si Crin e o jale, o mirsavie adresata romanilor. CUM poate cineva sa maic reada ca aceste doua paiate mai pot sa culeaga vreo incredere de la vreun roman? Ce roman il mai poate crede pe Ponta sau Crin, cind aceste doua paiate au fost mina in mina cu pdl-istii care acum s-au facut de ris si s-au retras in rusine? Ce este altceva Crin sau Ponta decit slugoii lui Basescu, fata de care i-au fost slujitori, fiind impreuna cu el si pdl-ul la guvernare, deci punind umarul serios la furtul organizat si la distrugerea Romaniei? Trebuie sa fii nesanatos la cap si sa nu vezi aceste lucruri. Crede Ponta si Crin ca, aducind niste vagabonti din orasele limitrofe ale Bucurestiului, si platindu-i cu 100 de lei pe zi de demonstratie, poate sa acopere mintile romanilor? Va inselati amarnic. Zilele voastre, al hotilor s-au terminat. Va urma o Romanie libera cu adevarat si cu puscariile pline de pdl-isti, pnl-isti, psd-isti, udmr-isti. Totul se joaca cu puscaria pe masa. Crin si Ponta stiu acest lucru si incearca sa mai salveze ce mai poate sa salveze. TOTI din pdl, pnl, pdsr, sunt incuscriti, sint in familie, si-au botezat copiii unii altora, merg impreuna in vacante la vile in tari din vestul Europei care vile apartin unor infractori arabi cautati de SUA, joaca table, pdl-istii si pnl-istii intr-o veselie, fac partye din aceleasi guverne, fura cot la cot, si acum mimeaza, se prefac ca vor sa schimbe fata Romaniei. Cine? Crin, Ponta, care au toate familiile lor formate din asa-zisii dusmanii lor? Sa fim seriosi! PDL+USL=ACEEASI MIZERIE.

urbos 08-02-2012 - 19:50

Asta cu „toti protestatarii” e scoasa din cur. In rest, fazanul ala de Diaconescu o sa se aleaga cu prafu de pe toba. O s-o sugi cu Basescu cu tot, deci nu-mi fac prea mari griji din pricina OTV.

Levadbine 08-02-2012 - 20:08

Asa, asaa, nici partidul poporului din Elvetia nu dadea dureri de cap vreunui partid consacrat, si era socotit cu 12 % in sondaje, pt. ca apoi sa cistige cu 68%. Asa si partidul poporului din Islanda, care a facut revolutia cea mai frumoasa din toata luema asta nu avea in sondaje nici 8%, nici in Austira, partidul popular nu era luat in seama avind in sondaje, in sondajele mincinoase ale puterii, mai mult de 9%, pt. ca apoi sa cistige cu 63% alegerile. Actualmente, in Romania, la aparitia usl-ului, acestia aveau 62% in sondaje, pt. ca acum sa se fie la 50%, ca si pdl-ul care de la 33& sa cada la 15%. Pai, daca toate acest partide mari (aceeasi mizerie de fapt) au scazut in sondaje, cine a crescut, dar mai ales: DE CEEEEE? Hai ca n-ai curajuls a raspunzi decit sa injuri sa sau vomezi fiere si otrava, desi stiu ca astepti mincind seminte sa inceapa DD in direct sa mai vezi si tu ce se intimpla cu adevarat in tara asta, ca de la antene, b1, realitatile si ce-or mai fi pe acolo, te-ai saturat. De ce nu recunosti, mai, fraiere???

urbos 08-02-2012 - 20:24

Nu stiu ce-a fost in Elvetia, dar cu Condureteanu si d-alde Balan ministri o sa ia cam ciu-ciu voturi. Una e intentia de a vota acuma partidul asta fara doctrina si alta cand va veni efectiv campania electorala.
Faptul ca USL a ajuns la 50% e o porcarie basista, asa cum PDL nu mai e demult peste 15%, acum fiind sub 10%. Daca te informezi doar de la OTV n-am ce sa comentez. Diaconescu sa zica mersi daca va intra cu chiu cu vai i Parlament, chuit ca asta nu va folosi tarii la nimic, caci oamenii din jurul lui sint cel putin jenanti.

Levadbine 08-02-2012 - 20:46

De ce nu itiplace Balan si Condurateanu? Ca-i vezi in fiecare noapte si mai dau si ei cite o fisiita? Dar cind se duc in teritoriu si le ies mii de oameni inainte fara sa-i cheme nimeni? Ai auzit ce-au facut in Timisoara, cind le-au iesit in intimpinare mii de oameni? de ce dupa protest, cei din piata universitatii se duc la otv FARA SA-I CHEME NIMENI? Adica, e mult mai bun la SRI unul din pnl sau psd, care au ajutat la distrugera Romaniei de 22 de ani incoace decit Sorina Balan, care e munte de informatii si de-abia asteapta sa infunde puscariile cu majoritatea politicienilor de la toate partidele? Si cum poti sa spui ca PP-DD-ul nu are doctrina. Doctrina lor e de stinga, totul pentru popor. USL-ul a ajuns la 53 % conform sondajelor pe care EI INSISI LE-AU COMANDAT! Dar ce stii tu? Tu tii cu usl-ul asa cum tii cu FCM Brasov. Nu conteaza cit sint de prosti, te duci cu ei si in groapa ca asa vrei tu, ca tii cu ei, dar de fapt nu ai nici un motiv sa te atasezi acestori banditi.

urbos 09-02-2012 - 20:16

Inainte de a tine cu cineva, in situatia in care se afla acum Romania, ma intereseaza sa pice Basescu, canalia blestemata si tradatoare, criminalul care distruge tara. Diaconescu insa nu pare sa joace pentru asta, caci doar datul din gura nu ajunge. De unul singur n-are nici o sansa sa il darame de la putere pe Basescu.
Faptul ca Balan si Condureteanu atrag otevisti, nu-i face buni de ministri. In plus e ridicol ca niste indivizi adunati la o televiziune sa aiba aceleasi convingeri politice. Care-i doctrina lui Diaconescu, e comunist, socialist, liberal, liberschimbist?
Iar PNL nu a contribuit la distrugerea Romaniei, ci din contra, s-a opus acestui fenomen, distrugere la care au participat incotinuu javrele comuniste si securiste ale FSN-ului, de la Iliescu la Basescu.

briel 08-02-2012 - 16:17

he he … Armata e cu noi … singura solutie.
Hai, ca n-o sa fie ca-n Siria; dupa cum spun englezii despre noi, suntem un popor pasiv.

Cucosh 09-02-2012 - 19:35

Vezi mai Levezibine ca aia de la Otelul de care vorbesti joaca handbal doar in timpul liber, jobu lor de zi cu zi e fotbalist. In rest e bine punctata treaba.

ion 09-02-2012 - 19:09

Gata ! Avem un nou guvern ! Ministrii UNPRl si UDMR au ramas pe pozitie. Oprea si Bela – 2 vicepremieri, fermi pe pozitie. PDL-ul s-a dat un pas inapoi. Ce mai urmeaza?

Cucosh 09-02-2012 - 19:40

N-aveai ce sa schimbi in ceea ce priveste cele 2 partide. La UNPR e clar Oprea si Diaconescu la aparare respectiv externe, iar udmr-istii cred ca daca-i mai schimba si pe astia intrau in cartea recordurilor, toti aveau trecut in cv postul de ministru.

Verba 09-02-2012 - 20:23

Se pare ca UNPR si-a pastrat cei doi ministrii competenti in noua formula guvernamentala. Cred ca s-au gandit ca o continuitate pe posturi nu strica nimanui. Gresesc?

sanda sanda 09-02-2012 - 22:00

.sobru. bubosule dispari

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult