Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Cadouri de 3.270 euro pentru președintele Camerei Deputaților, în 2013

Cadouri de 3.270 euro pentru președintele Camerei Deputaților, în 2013

scris de C.S.
5 afisari

Valeriu Zgonea, președintele Camerei Deputaților, a primit anul trecut cadouri, cu titlu de protocol, în valoare de 3.270 euro, se arată în raportul periodic publicat pe site-ul instituției.

Valeriu Zgonea, președintele Camerei Deputaților a primit anul trecut cadouri în valoare de 3.270 euro.

În total, au fost contabilizate 27 de bunuri dăruite lui Zgonea, cu prilejul unor acțiuni de protocol. Toate cadourile au rămas în patrimonul Camerei Deputaților.

Cele mai valoroase obiecte primite de Valeriu Zgonea în 2013 au fost un set format din două platouri de porțelan pictate manual de la președintele Republicii Kazahstan, Nursultan Nazarbaiev, un obiect decorativ din argint lucrat în tehnica filigranului de la vicepreședintele Adunării Naționale a Vietnamului, Nguyen Thi Kim Ngan, și un obiect decorativ din argint lucrat manual, reprezentând o navă cu vele pe suport de formă ovală de culoare închisă, de la președintele Camerei Reprezentanților din Malta, Angelo Farrugia. Fiecare dintre aceste obiecte a fost estimat la 250 de euro.

Președintele Camerei a mai primit anul trecut un clopoțel din metal de culoare argintie, reproducere după un obiect din secolul al XV-lea, estimat la 100 de euro, de la președintele Adunării Naționale a Bulgariei, Mihail Raikov Mikov, o reproducere din bronz a unei monede din anii 90-88 î.Hr., evaluată la 60 de euro, de la președintele Senatului Republicii Italiene, Pietro Grasso, un set cu două cești cu farfurioare din porțelan fin cu motive create de designerul A.W.N. Pugin, în valoare de 150 de euro, de la președintele Camerei Comunelor din Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, John Bercow.

Cel mai ieftin dar primit de Zgonea anul trecut a fost un obiect decorativ de formă rotundă cu imagini reprezentând șapte monumente istorice din Lituania de la ambasadorul acestei țări în România, Vladimir Jarmolenko. Obiectul are o valoare de 30 de euro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult