Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Călin Popescu Tăriceanu: „Nu votăm Guvernul Orban II”

Călin Popescu Tăriceanu: „Nu votăm Guvernul Orban II”

scris de Misu Andrei
79 afisari

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat că parlamentarii formaţiunii sale nu vor vota Guvernul Orban II, susţinând că, în prezent, situaţia politică este „ridicolă” prin numirea unui premier care nu va fi votat de propriul partid.

„Nu votăm Guvernul Orban II. Nu-l votăm, pentru că suntem într-o situaţie pentru care cuvântul ‘ridicol’ e prea puţin. Avem un preşedinte care îşi doreşte alegeri anticipate şi care îşi doreşte un ministru care să nu obţină voturile în Parlament. Lucrul ăsta e de un inedit absolut. Nu există aşa ceva. Preşedintele, prin rolul pe care îl are definit în Constituţie, este cel care să rezolve crizele, nu ca să le adâncească. Numirea pe care o face adânceşte această criză, pentru că ştim că PNL nu îşi va vota propriul premier. Nu mai vorbesc de penibilul posturii premierului care este numit ca să fie căzut, trântit. Asta este o umilinţă pentru el, ca persoană”, a afirmat, vineri, Tăriceanu, potrivit Agerpres.

Liderul ALDE a apreciat că numirea unui premier care nu va fi votat de propriul partid este „gest ofensator pentru Parlament”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult