Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Camera Deputaților a aprobat vacantarea locului lui Nicolae Vasilescu

Camera Deputaților a aprobat vacantarea locului lui Nicolae Vasilescu

scris de C.S.
17 afisari

Camera Deputaților a aprobat vacantarea locului fostului deputat Nicolae Vasilescu, condamnat la închisoare cu executare pentru trafic de influență și înlocuirea acestuia cu Gheorghe Emacu în Comisia de regulament. Plenul reunit a dat aviz favorabil deciziei, în ședința de astăzi, cu 230 voturi pentru.

Camera Deputaților: Plenul a aprobat vacantarea locului de deputat al lui Nicolae Vasilescu. (foto: Agerpres)

„Tribunalul București a înaintat Camerei Deputaților sentința Înaltei Curți de Casație și Justiție, definitivă, în care se arată că Nicolae Vasilescu a fost condamnat la închisoare pentru trafic de influență, pentru fapte comisei înainte de a fi deputat. În conformitate cu Statutul parlamentarului mandatul încetează, iar președintele Camerei ia act de încetarea mandatului și supune plenului hotărârea de vacantare a locului de deputat”, a declarat Ciprian Nica, vicepreședintele Comisiei juridice a Camerei inferioare, citat de Agerpres.

Plenul Camerei Deputaților a aprobat și o decizie prin care deputatul PSD Gheorghe Emacu devine membru al Comisiei de regulament în locul lui Nicolae Vasilescu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult