Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Campania pentru prezidenţiale s-a încheiat în stradă. Proteste în toată ţara

Campania pentru prezidenţiale s-a încheiat în stradă. Proteste în toată ţara

scris de D.P.
15 afisari

Mii de români au ieşit să protesteze în marile oraşe din ţară, dar şi în Capitală. Oamenii au făcut apel la un vot corect şi s-au declarat solidari cu românii din diaspora, care nu au apucat să voteze în turul I.

foto Catalin Georgescu

foto Catalin Georgescu

La Cluj, aproximativ zece mii de persoane au ieşit pe străzi vineri seară. Ei au cerut condiţii decente de vot pentru românii din diaspora şi i-au îndemnat pe oameni să meargă şi să îşi exercite drepturile de alegători. Protestatarii au pornit apoi într-un marş prin oraş, iar circulaţia a fost îngreunată şi de câteva ori chiar întreruptă.

La Bucureşti,câteva mii de oameni au ieşit în stradă în semn de solidaritate cu românii din diaspora. Manifestanţii au plecat din Piaţa Universităţii spre Guvern, unde au cerut dreptul la vot.

Bucurestenii iesiti in strada vineri seara au plecat de la sediul PSD din Soseaua Kiseleff, cateva sute dintre ei intorcndu-se in Piata Universitatii, unde a inceput manifestatia.
Protestul de la sediul PSD s-a incheiat in jurul orei 22.15, cand cateva sute dintre cei aproximativ 2.000 de manifestanti au ales sa se intoarca la Universitate, pe traseul Piata Victoriei – Piata Romana. Cei ramasi la manifestatie scandeaza, in continuare, pentru un vot corect duminica, dar si contra premierului Victor Ponta.

La Iaşi, protestatarii s-au adunat în faţa Palatului Culturii de unde urmau să plece într-un marş prin oraş, însă nu au primit autorizaţie.

La Craiova, aproximativ o mie de persoane au participat, vineri seară, la mitinguri pro şi anti-Victor Ponta, relatează Mediafax. Jandarmii au intervenit pentru ca protestatarii să nu se întâlnească. La un moment dat, unii protestatari au încercat să forţeze cordonul jandarmilor, însă protestele s-au încheiat fără incidente.

Miting pentru dreptul la vot şi la Constanţa. 200 de oameni s-au adunat în faţa sediului Prefecturii Constanţa. Mitingul, care a fost autorizat, s-a încheiat după mai mult de trei ore, fără incidente. Oamenii au ieşit vineri în stradă la manifestaţii similare în Timişoara, Sibiu, Târgu-Mureş, Braşov, Galaţi, Alba Iulia şi Arad.

Mii de oameni au ieşit în stradă în mai multe oraşe din ţară şi la sfârşitul săptămânii trecute, când şi diaspora a organizat proteste la Londra, Paris, Madrid, Viena, Berlin şi Dublin. Toţi au cerut Guvernului României fluidizarea procesului de vot. Mediafax aminteşte că românii din străinătate au ieşit, la primul tur al alegerilor prezidenţiale, din 2 noiembrie, în număr record la vot, însă în mai multe capitale europene cozile au fost uriaşe şi oamenii nu au mai reuşit să voteze.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult