Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Campanie electorală cu Goran Bregovic la Craiova

Campanie electorală cu Goran Bregovic la Craiova

scris de Marin Neacșu
11 afisari

Lia Olguţa Vasilescu s-a lansat, luni seara, în cursa pentru funcţia de primar al Craiovei, din partea USL, pe Stadionul « Ion Oblemenco » din localitate unde a fost prezent şi primarul Constanţei, Radu Mazăre, precum şi artistul Goran Bregovic, care a susţinut un concert la care au participat câteva mii de persoane.

Miting electoral la Craiova- foto ziuaveche.ro

Nu e vorba de o lansare “cu cântec” ci de o lansare  cu muzică. Luni seara, pe o vreme rece dar totuşi şi îngăduitoare, pentru că se putea şi mai rău, a avut loc pe stadionul Ion Oblemenco lansarea candidaturii USL la primăria Craiovei şi a candidaturii la Consiliul Judeţean ,  Lia Olguţa Vasilescu,  respectiv Ion Prioteasa. Vremea rea , intunecată, rece, a tinut probabil departe de stadion şi alţi doritori de a participa la eveniment, mai ales că invitat special era sârbo-croat-bosniac-iugoslavul Goran Bregovic. Un alt special mai era anunţat şi primarul Constanţei , sau ultimul  play mate Mazăre. Nu am sa-mi maschez lipsa de interes pentru un primar care întreabă copii de grădiniţa când au de gând să se încalece, aşa că am să încerc să nu dezvolt subiectul.

Pe la 19.30, lumea curgea către stadion, nu în valuri ca la meciurile Maximei, dar destul de consistent, dacă ne raportâm şi la frigul de afară. Pe la 19.50  începe să plouă şi lumea âncepe să se refugieze de pe stadion  către tribuna oficială singura acoperită unde cu toată opoziţia organelor de ordine reuşeşte să ajungă pentru a se feri de ploaie. Activitatea trebuia să înceapă la ora 20 şi cam pe atunci începe să cânte trupa HI-Q pentru a dezmorţi oltenii rebegiţi şi a pregăti atmosfera. Dupa aproximativ 20 de minute stă ploaia, oricum se mai răresc picăturile şi oamenii se reîntorc pe stadion spre liniştirea bieţilor stewarzi care nu mai ştiau pe unde să scoată cămaşa, că nu mai erau locuri la “oficială” pentru oficiali la concertul lui Bregovic. După ce lumea a început să părăsească tribuna oficială, responsabilii cu ordinea, au început să îi ridice pe cei ce nu aveau invitaţii pentru oficială. Prinseseră curaj.

În jurul orei 20.30 apar şi vedetele serii,  Olguţa Vasilescu, Prioteasa, Mihai Voicu şi paramilitarul Mazăre cu un grup de tineri şi tinere cu nelipsitele berete roşii  şi tricouri mozaic. Costumaţia a devenit atât de banală încât fără să vreau mă întreb când va apărea pe scenă cu fetele de la play boy,  că chestia cu beretele nu mai stârneşte interes. Tipic pentru Mazăre, în loc să stea cu cei pentru care a venit şi cărora le datora respect măcar ca şi colegi dacă nu pentru demnităţile pe care le ocupau, Play Boy-ul a stat între  fetele cu berete , susţinând chiar mai mult serios decât în glumă că el pentru ele a venit.  S-a văzut.

Goran Bregovic a lansat-o pe Olguta Vasilescu spre Primaria Craiovei- foto ziuaveche.ro

Au urmat discursurile celor trei oficiali ai Craiovei. Au fost discursuri în nota obişnuită a fiecăruia , al  Olguţei Vasilescu  cu trimitere la nevoile şi problemele Craiovei, neuitând să amintească şi cea mai recent măgărie a mafiei politice şi sportive, respectiv decizia Adunării Generale  FRF conduse de cancerul fotbalului românesc la care a participat şi groparul Corleone, de a exclude echipa Universităţii Craiova din fotbalul românesc , pentru neobrăzarea lui Mititelu de a-i acţiona în judecată pe cei care i-au desfiinţat echipa.  Olguţa Vasilescu a menţionat vizavi de acest aspect că va încerca să readucă Craiovei nu o echipă de fotbal, aşa cum au “îngăduit” din milă, dar şi din interese  comerciale mai marii de la federaţie, ci echipa Universitatea Craiova. Grea sarcină, mai ales că nu este nici şeful FRF şi nici judecător să poată lua o decizie în acest sens. A mai promis  Olguţa Vasilescu să dea Craiovei un alt primar. Cred că acesta ar fi cel mai mare câştig al craiovenilor. Mie personal îmi e greu când mă întâlnesc sau discut cu cineva din afara Craiovei şi a judeţului şi mă întreabă zeflemitor, “ce faci Marine , cine mai e primar la voi,  tot Puşcărie ?” Cu ce am greşit Doamne?

Spre surprinderea mea,  partea oficială  a fost relativ  scurtă, viitoarea Primăriţă (spun gurile rele, adică sondajele) a dat ordin de plecare de pe scenă pentru a face loc muzicii lui Bregovic.

8 comentarii

BULA 15-05-2012 - 10:37

Ma enerveaza ingrozitor sa-l vad pe derbedeul Mazare, un adevarat gangster plin de bani si un afemeiat, imbracat in haine de revolutionar cubanez. Ce are asta in comun cu salariatii, sau cu oamenii seriosi care nu gasesc loc de munca pentru ca s-au distrus fabricile ? Combinatul chinic nu mai este, Electroputere e la pamant, americanii de la Ford fac figuratie, Avioane S.A. e aproape distrusa. Cam tot ce asigura locuri de munca in Craiova s-a inchis.

Mache 15-05-2012 - 14:10

Lasa bey Bula ca-i de-al vostru din popor. 🙂 Tot scursori din astea va calca in picioare.

La meciul dintre o jartea penala si un gainar, nu puteau lipsi pestele ramolit si muzica tiganeasca.

Ciu Huhu 15-05-2012 - 15:32

Mie imi place de Mazare, daca ar fi fost Basescu ca el, tara nu ar avea 35 miliarde datori, si romanii nu ar mai fi nevoiti sa emigreze.

BULA 15-05-2012 - 10:38

Cu toate defectele lui, tot Antonie Solomon este de departe cel mai potrivit ca primar.

Ciu Huhu 15-05-2012 - 15:33

Solomon e mai potrivit in celula, la racoare!

Anonim 15-05-2012 - 12:35

In primul rand articolul asta este execrabil. Sa minti atata mi se pare o nerusinare. Am fost acolo si multe din evenimentele relatate mai sus nu s-au intamplat dar , na, tre sa castige si omu` o paine. Nu au avut nimic impotriva responsabilii cu ordinea atunci cand ne-am refugiat in tribuna oficiala si nu au ridicat pe nimeni ca nu avea invitatie … Defapt nici nu a fost nevoie de invitatie! In al doilea rand: din cauza oamenilor ca voi „BULA” e craiova unde e… „Antonie Solomon este de departe cel mai potrivit ca primar” cum dracu sa fie un puscarias care nu a facut nimic, NIMIC pentru Craiova , cel mai potrivit primar??? Tot escrocul ala va castiga pentru ca sunt destui prosti in Craiova carora le-a facut o fantana in centru si o sa-l voteze pana vor murii pentru ea. JALNIC!

neacsum 15-05-2012 - 15:11

Stimate anonim, Poate la tribuna la care ai stat dumneata nu au avut loc incidente intre stewarzi si publicuul care incerca sa se adaposteasca de ploaie, dar pe partea stanga , minute in sir o femeie a protestat impotriva unui paznic care nu dadea voie oamenilor sa ia loc pe scaune. Apoi in acelasi loc, dupa ce ploaia a stat , au venit, e adevarat politicos si au rugat sa plece pe cei care nu posedau invitatie sau nu aveau ecusoane. Eu nu am mintit, nu am nici un interes sa mint, nu am invinuit pe nimeni, nici pe organizatori, nici pe cei care asigurau paza, asta s-a intamplat. Nu aveam de ce sa inventez , si nici nu am comentat acest aspect, doar l-am relatat. Daca pe acolo pe unde ai urcat dumneata la tribuna au fost alte ordine, nu inseamna ca eu am mintit. Asa ca te rog sa iti controlezi putin aprecierile. Nu poti nega ceea ce nu ai vazut doar pentru ca nu ai vazut dumneata.

USL+PDL=ACEEASI MIZERIE 15-05-2012 - 13:48

Ce mizerii! Cita diferenta dintre aceste lansari cu oameni „minjiti” cu un milion ca sa vina la lansarea unui candidat. Lumea a golit arena cind au dat primele picaturi de ploaie, dar cind Dan Diaconescu era in pelerinaj prin Oltenia, el a fost asteptat pe ninsoare si la ora unu noaptea! Daca la Olguta oamenii au fost mituiti ca sa apara, la Dan oamenii vin din porpria lor initiativa. Mascaricii astia de la usl si pdl = aceleasi mizerii, au inceput sa dea drumul la sondaje care mai de care fanteziste. Normal ar trebui sa se intimple ca in Grecia, cind, dupa alegeri, toti acesti nemernici care varsa sondaje la comanda pe bani grei, sa fie bagati in puscarie si banii luati inapoi si dati la popor. Poate cineva sa spune ce mai poate oferi aceasta mizerabila de Olguta, venita de la scoala lui Vadim? ce minciuni ne mai poate oferi aceasta politiciana care a trecut prin mai toate paturile usl-ului? Cine o mai crede? Trebuie sa fii schizofrenic si sa mai votezi pentru usl, pdl, aceleasi mizerii! Faptul ca nici un ziar si nici o televiziune nu dau nici un fel de atentie candidatilor ppdd, arata limpede ca ppdd-ul e pe cai mari, IN teritoriu, oriunde se duce Dan Diaconescu in vizita, orasele, comunele si satele sint in sarbatoare. Usl-ul si pdl-ul isi aranjeaza intrunirile platind oamenii sa vina la intruniri, minjindu-i cu bani, galeti, pui, ulei si faina. Halal politica. Cind Dan este asteptat cu sufletul la gura de cetatenii tarii, asta se numeste populism; cind usl-ul si pdl-ul isi aranjeaza intrunirile se numeste lansare de candidat. Rusine nemernicilor care ne-ati distrus tara de 22 de ani incoace.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult