Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Câmpeanu, multe funcţii. Oprea nu mai e oficial ministru

Câmpeanu, multe funcţii. Oprea nu mai e oficial ministru

scris de G. D.
10 afisari

Președintele Klaus Iohannis a semnat luni decretele prin care ia act de demisia lui Gabriel Oprea și îl desemnează vicepremier și ministru de Interne interimar pe Sorin Câmpeanu.

oprea campeanuPotrivit Administrației Prezidențiale, șeful statului a semnat luni decretele prin care ia act de demisia lui Gabriel Oprea din funcția de viceprim-ministru și ministru al Afacerilor Interne și constată încetarea funcției de membru al Guvernului și pe cel prin care îl desemnează pe Sorin Mihai Cîmpeanu interimar în aceste funcții.

Demisia lui Gabriel Oprea din funcția de viceprim-ministru și ministru al Afacerilor Interne a ajuns la Biroul permanent al Senatului, ea fiind datată 6 noiembrie și având rezoluția favorabilă a premierului interimar Sorin Cîmpeanu.

„Am luat și noi act, din partea Guvernului, de această demisie adresată premierului interimar, demisia din funcția de viceprim-ministru pentru securitate națională și din cea de ministru de Interne și (…) delegarea atribuțiilor domnului secretar de stat Ilie Botoș. Demisia este din 6 noiembrie și are rezoluția favorabilă a premierului interimar”, a afirmat vicepreședintele Senatului Ioan Chelaru.

El a explicat că, din motive formale, este posibil ca demisia „să nu fi apărut în Monitorul Oficial, iar președintele să nu fi emis decretul respectiv”.

„E o chestiune care ține de formalism și cred că astăzi Administrația Prezidențială va emite și decretul respectiv”, a spus Chelaru.

Botoș preia atribuțiile lui Oprea în MAI

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult