Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Câmpeanu: Reîntregim salariile, dăm pensionarilor banii înapoi

Câmpeanu: Reîntregim salariile, dăm pensionarilor banii înapoi

scris de A.B.
5 afisari

Mariana Câmpeanu, nominalizată pentru funcţia de ministru al Muncii, a promis că noul Executiv, dacă va fi validat de Parlament, va reîntregi salariile bugetarilor şi va restitui pensionarilor banii reţinuţi în mod abuziv prin calcularea contribuţiei de asigurări de sănătate.

mariana campeanu

foto: dcnews.ro

Este cert că vom reîntregi salariile cu 15% şi vom restitui pensionarilor banii care le-au fost opriţi în mod abuziv prin contribuţiile de sănătate care au fost calculate la întreaga pensie, a declarat Mariana Câmpeanu.

Ea a precizat că Programul de guvernare care va fi prezentat săptămâna viitoare în Parlament va aduce precizările necesare.

“Termenele – cum, când, în tranşe egale, în două tranşe, în trei tranşe – vor fi stabilite de următorul Guvern, dacă va fi validat de Parlament. Aceste lucruri (reîntregirea salariile bugetarilor şi restituirea banilor pensionarilor – n.r.) se vor împlini. (…) Asta este cert. Le-a anunţat şi primul ministru. Modul de îndeplinire va fi anunţat prin Programul de guvernare şi până luni (când documentul va fi prezentat Parlamentului – n.r.) nu mai este mult”, a explicat pentru Agerpres Mariana Câmpeanu.

În legătură cu efectele acestor măsuri asupra deficitului bugetului de stat, aceasta a arătat că în clipa în care va dispune de toate informaţiile, va putea spune dacă există resurse financiare fără să fie mărit deficitul sau vor fi tăiate alte cheltuieli în aşa fel încât deficitul bugetar să nu fie mărit.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult