Acasa Actualitate-InternaPolitica interna UPDATE Când pleacă Traian Băsescu peste Prut

UPDATE Când pleacă Traian Băsescu peste Prut

scris de M.A.
6 afisari

UPDATE 16.30: Traian Băsescu se va întâlni cu preşedintele Nicolae Timofti, cu premierul şi cu preşedintele Parlamentului, Marian Lupu. De asemenea, Traian Băsescu ar putea avea întrevederi şi cu alţi oficiali de la Chişinău, a declarat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al preşedintelui Nicolae Timofti, Vlad Ţurcanu. Potrivit unor surse din administraţia prezidenţială a Republicii Moldova se discută şi posibilitatea ca Trăian Băsescu să susţină un discurs public în timpul vizitei sale la Chişinău.

Traian Băsescu pleacă peste Prut. El va face o vizită la Chişinău, la invitaţia omologului său, Nicolae Timofti.

Când pleacă Traian Băsescu peste Prut

Când pleacă Traian Băsescu peste Prut (foto: presidency.ro)

Evenimentul este preconizat să se întâmple în data de 1 februarie, scrie publika.md. Traian Băsescu se va afla în Republica Moldova o zi şi va avea întrevederi cu mai multe persoane din conducerea celui de-al doilea stat românesc. Ultima vizită oficială întreprinsă la Chişinău de preşedintele român a fost acum trei ani. În 2010, Traian Băsescu a avut o serie de întrevederi cu oficiali ai Republicii Moldova.

Potrivit Unimedia.info, anunţul ar fi fost făcut vineri seară de premierul Vlad Filat, la o întâlnire cu bloggerii moldoveni. Mai mulți participanţi la întâlnirea informală au scris pe reţeaua de socializare Facebook că Traian Băsescu se va afla în prima zi a lui februarie în Chişinău.

4 comentarii

geek-a-contra 12-01-2013 - 09:49

„Când pleacă Traian Băsescu peste Prut”. de tot?

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 12-01-2013 - 17:43

Papahagi îi răspunde lui Lăzăroiu
Acasă » Accente » Hyde park cotidian

Referindu-se la Sebastian Lăzăroiu, Adrian Papahagi scrie, pe Facebook, că „zeroul de după virgulă s-a supărat pe virgulă”.

„Amuzant: zeroul de după virgulă s-a supărat pe virgulă! Punct.”, spune Papahagi pe Facebook.

Reacţia acestuia vine după ce consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a scris, tot pe Facebook, că Mihai Răzvan Ungureanu şi Adrian Papahagi „se fac că nu îl cunosc pe Traian Băsescu, omul care i-a promovat”, el adăugând: „Mă încăpăţânez să cred că lipsa caracterului nu e o condiţie să ajungi mare în politică”.

„Două virgule în politica românească. MRU, promovat Ministru de Externe, şef SIE, premier. De Traian Băsescu. Papahagi, urcat pe scenă de acelaşi Traian Băsescu, în campania pentru referendumul de demitere din vară. Observ cu amărăciune cum amândoi se fac că nu îl cunosc pe Traian Băsescu, omul care i-a promovat. Pentru unul e un model ce nu trebuie urmat, pentru celalalt e un fel de paria.Totuşi, mă încăpăţânez să cred că lipsa caracterului nu e o condiţie să ajungi mare în politică. Poate doar vreo virgulă pe acolo…”, a scris Lăzăroiu.sursa cotidianul 12.01.13

digital 12-01-2013 - 18:55

lăbăroiu,,harcea-parcea-hagi și băsexu!
mă picur pe ei!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 12-01-2013 - 18:36

Să-i schimbe cineva hârtia!
08 ianuarie 2013
Patrick André de Hillerin
-3 comentarii

Întrebat care ar fi cele zece lucruri sine qua non pe care le-ar lua pe o insulă pustie, în caz de naufragiu, se pare că Traian Băsescu ar fi răspuns: Andrei Pleșu, Gabriel Liiceanu, Mircea Cărtărescu, Levantul (primele două pagini), doi procurori-șefi, un șef de servicii se crete, un hard-disk de 2 TB cu interceptări telefonice și ambientale și Constituția.

Pe primii trei i-ar fi luat ca să se joace cu sentimentele lor. Să-i curteze, să-i încânte, să-i cucerească, să-i amăgească prezentându-se, credibil, drept salvatorul și modernizatorul României, să-i dezamăgească, să-i dezguste, să-i bălăcărească, să-i aibă ca monedă de schimb pentru doi ospătari și un tinichigiu, să-i recucerească, să-i convingă din nou, să-i plimbe cu avionul, să le dea senzația că-i ascultă, să le ia mințile cu ochiul lui hipnotizator ca al șarpelui Kaa, să-i dea dracului în particular și să-i trimită după bere în public, să le capteze benevolența și să-i arunce, mai apoi, în gura șacalilor de presă și a postacilor de partid.

Cele două pagini din Levantul i-ar fi fost necesare dacă sejurul ar fi durat mai mulți ani și ar fi avut nevoie de ceva de citit, atunci când s-ar fi plictisit să crape jucându-se cu intelectualii agățați de stâlpul hornului.

Procurorii, e deja de notorietate, i-ar fi folosit pentru a ține în frâu mulțimea de trei fideli, oameni aparent liberi și predispuși la nesupunere dacă nu simt, din când în când, adierea suavă provocată de vânturarea unui dosar, real sau închipuit cu pricepere de către independenții justiției.

Șeful de serviciu secret nu i-ar fi absolutamente necesar, dar dă bine să ai cel puțin unul în insectar, ca să creadă lumea că ești singurul abilitat să dezbată – tot singur – probleme care țin de siguranța națională.

În fine, interceptările telefonice l-ar fi menținut în formă și bine dispus în momentele în care jucăriile anterioare și-ar fi pierdut complet din atractivitate.

Ei bine, Traian Băsescu se află, de ani buni de zile, pe insula aceea pustie, după ce, ușor ciupit și pipăind o blondă trupeșă, asemeni căpitanului de pe „Costa Concordia“, a băgat România la apă ca nimeni altul înainte-i. Vă veți întreba ce face de atâta amar de vreme cu Constituția. Ce să facă? Se șterge cu ea la cur!

De aia zic: să-i schimbe cineva hârtia, și repede, dacă se poate, că s-o fi săturat și el. Și, dacă se poate, să-i dea în loc una mai puțin maleabilă, într-un singur strat, de care să nu mai poată să tragă, pe care să nu mai poată s-o desfacă și interpreteze după bunu-i plac. Una simplă și clară, pe care dacă pune prea mare presiune, după obicei, să o străpungă cu degetul, astfel încât mirosul adevărat al reformei să ajungă mai repede până la Bruxelles.

Publicat în Cațavencii, nr. 1 (79)/2013

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult