Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Când se semnează protocolul de refacere a USL

Când se semnează protocolul de refacere a USL

scris de C.P.
8 afisari

Protocolul de refacere a USL va fi semnat de PSD şi PLR, dar şi de celelalte formaţiuni componente ale USL, în această săptămână, respectiv înainte de turul doi al alegerilor prezidenţiale, a anunțat liderul PLR, Călin Popescu Tăriceanu.

Când semnează Tăriceanu și Ponta protocolul de refacere a USL.

Când semnează Tăriceanu și Ponta protocolul de refacere a USL.

Tăriceanu a admis că nu e vorba de o refacere simbolică, ci despre una „de substanţă”, dar și că suprapunerea între USL şi noul proiect politic nu va fi „perfectă”. „Sigur că nu putem să punem noul proiect într-o suprapunere perfectă peste cel vechi. Dar ceea ce e important e că vom avea din nou o contrucţie politică în care să fie reprezentat PSD şi PLR”, a subliniat Tăriceanu, care a menţionat că şi celelalte formaţiuni ale USL vor face parte şi vor semna protocolul de refacere.

„Sunt două lucruri ce trebuie separate: pe de o parte avem construcţia şi ideea politică şi, sigur că această construcţie politică urmează să primească şi o haină juridică. Ele nu sunt condiţionate, dar primează acţiunea politică”.

Întrebat când va va fi semnat acest protocol de refacere a USL, Tăriceanu a răspuns: „Cel mai probabil în această săptămână, în zilele următoare, înainte de turul doi”.

Întrebat, pe de altă parte, dacă PLR intră la guvernare, el a răspuns: „Nu sunt lucruri neapărat legate, nu există o condiţionare în acest sens”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult