Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Când va fi aprobat protocolul PSD-PLR privind renașterea USL

Când va fi aprobat protocolul PSD-PLR privind renașterea USL

scris de A.A.
3 afisari

Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că reprezentanţii PSD şi PLR s-ar putea întâlni, joi, pentru a discuta despre protocolul care „recreează” USL, în timp ce vicepremierul Liviu Dragnea a precizat că acest protocol va fi semnat cel târziu săptămâna viitoare.

Protocolul de refacere a USL va fi discutat mâine.

Protocolul de refacere a USL va fi discutat mâine.

„O să vă anunţăm în timp util, probabil că astăzi vom face un anunţ, ceva mai târziu – protocolul politic practic recreează alianţa pe care noi am denumit-o Uniunea Social Liberală. Sigur că ea nu poate să fie identică, dar principiile de funcţionare politică rămân aceleaşi şi cred că este utilă o astfel de construcţie politică, care să cuprindă principalele curente ideologice adică social-demnocraţia şi liberalismul. Haina juridică se face ulterior”, a declarat, joi, la Agigea, Călin Popescu Tăriceanu.

Întrebat despre o posibilă cooptare a PLR la guvernare, Tăriceanu a precizat că acest lucru va fi prevăzut în protocol.

„Protocolul este un acord de colaborare politică şi o să prevadă şi acest lucru, dar aceste lucruri le discutăm mai târziu”, a spus Tăriceanu.

El a fost completat de Liviu Dragnea, care a spus că protocolul va fi semnat cel târziu săptămâna viitoare.

„Este posibil să avem azi o întâlnire, după ora 17.00, şi dacă hotărâm să-l semnăm înainte de alegeri vă vom anunţa, dacă nu o facem de luni încolo”, a declarat Liviu Dragnea.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, şi vicepremierul Liviu Dragnea au făcut, joi, o vizită de lucru, la noul pod de la Agigea, unde au fost făcute teste de rezistenţă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult