Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Când va încerca Băsescu să obțină cetățenia Republicii Moldova

Când va încerca Băsescu să obțină cetățenia Republicii Moldova

scris de Laurentiu Banches
3 afisari

Traian Băsescu își propune ca după alegerile din Republica Moldova să efectueze o vizită de rămas-bun în această țară, ocazie cu care va depune cererea pentru dobândirea cetățeniei.

Când va încerca Băsescu să obțină cetățenia Republicii Moldova (foto:ziartricolorul.ro)

Când va încerca Băsescu să obțină cetățenia Republicii Moldova (foto:ziartricolorul.ro)

„Da, categoric da (își va lua cetățenia R. Moldova — n.r.). Am și vorbit cu domnul președinte Timofti zilele trecute pe această temă și am stabilit că, după alegerile din Republica Moldova, voi face o vizită, ocazie cu care este și vizita de rămas-bun, și voi depune cererea pentru a dobândi cetățenia Republicii Moldova„, a dezvăluit Băsescu, la postul public de televiziune din țara vecină, Moldova 1. Președintele a susținut că are un mare „suporter” în a obține cetățenia acestei țări în basarabeanul Eugen Tomac, care este coordonatorul campaniei prezidențiale a candidatului PMP, Elena Udrea. „Nu am uitat și cu certitudine ar fi pentru mine o mare onoare să primesc și cetățenia Republicii Moldova„, a afirmat șeful statului.

Traian Băsescu a arătat că obținerea cetățeniei Republicii Moldova reprezintă un simbol. „Este un gest simbolic, dacă autoritățile din Republica Moldova vor dori să o facă, pentru că eu pot să cer, dar trebuie să îmi și aprobe cineva cetățenia„, a adăugat acesta, potrivit Agerpres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult