Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Candidatii USL la functia de primar sunt mai bogati decat edilii actuali

Candidatii USL la functia de primar sunt mai bogati decat edilii actuali

scris de Doru Dragomir
2 afisari

Vrem primari noi, dar multi dintre actualii candidati sunt mai bogati decat primarii care sunt in functie acum. Uniunea Social – Liberala (USL) si-a desemnat deja candidatii pentru sefia consiliilor judetene si pentru primariile resedintelor de judet.

O parte dintre acestia sunt actuali primari sau consilieri judeteni, dar sunt si parlamentari sau lideri judeteni ai partidelor din componenta Uniunii. Econtext lanseaza o serie de articole prin care va analiza „componentele” financiare ale candidatilor la alegerile locale, alegeri ce vor avea loc la jumatatea lunii iunie. Deocamdata, cu cateva exceptii, doar candiatii USL au fost prezentati oficial.

In aceasta analiza vom prezenta proprietatile imobiliare ale candidatilor USL la primarie. Concret, vom arata cate locuinte (apartamente, case, case de vacanta) detin acestia, dar si cat teren. Important, unele proprietati sunt detinute impreuna cu unii membrii ai familiei.

in cele 41 de judete, doar pentru 39 s-a stabilit un candidat sigur. Pentru Ilfov si Timis, nu a fost decisa inca o candidatura finala. De asemenea, in ceea ce priveste Bucurestiul, au fost stabiliti candidati pentru sectoarele 1 (Andrei Chiliman – PNL) si 5 (Marian Vanghelie – PSD). In plus, pentru postul de primar general al Capitalei, USL il va sustine pe candidatul independent Sorin Oprescu.

Din toti cei 44 de candidati (41 de judete + 3 Bucuresti), lipsesc date despre zece candidati. Ceilalti 34 au impreuna 65 de case si teren in suprafata de 1.204.700 de metri patrati (120,47 hectare). In medie, ar rezulta 1,91 case/candidat si 35.432 metri patrati (3,54 hectare)/candidat. Comparand topul primarilor actuali cu cel actual, al candidatilor USL, vom vedea ca ultimii sunt mai instariti. Primarii actuali din municipiile resedinta de judet detin, in total, 118,44 hectare de pamant. In medie, rezulta 28.200 metri patrati (2,82 hectare) de primar.

De departe, cel mai instarit este Andrei Chiliman. Atat la numarul de case, cat si la terenuri. In total, el are sase locuinte si 615.018 metri patrati de teren. Iar membrii familiei sale mai detin si alte proprietati. Mai mult, multe din terenurile sale sunt situate in zone extrem de scumpe, precum statiuni de la munte sau mare, gen Eforie Sud, Predeal, Sinaia, Snagov, etc. Dar iata cate locuinte si cat teren are fiecare candidat USL la functia de primar – topul este ordonat dupa suprafata de teren detinuta:


1 comentariu

Ciu Huhu 21-03-2012 - 14:43

E FOARTE BINE CA-S MAI BOGATI DECIT TILHARII PEDELISTI IN FUNCTIE, NU MAI SINT OBLIGATI SA FURE, AU DEJA SACUL PLIN CU BANI!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult