Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Candidatul Ponta se predă UDMR. Ce a mai făcut premierul

Candidatul Ponta se predă UDMR. Ce a mai făcut premierul

scris de P.C.R.
23 afisari

Prefectul Harghitei, Adrian Jean Andrei, a fost înlocuit din funcție, printr-o hotărâre a Guvernului, de subprefectul susținut de Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR), Petres Sandor, schimbarea având loc în momentul în care prefectul se afla în concediu.

Petres Sandor, prefect UDMR in Covasna (foto:Agerpres)

Potrivit hotărârii de Guvern publicată în Monitorul Oficial, Adrian Jean Andrei a fost detașat în condițiile legii în funcția de subprefect al județului Harghita, în vreme ce subprefectul Petres Sandor a fost numit în funcția de prefect.
Adrian Jean Andrei se afla în concediu cu familia atunci când a fost înlocuit din funcție și a fost surprins de această decizie.

„Este o veste neașteptată pentru mine, mai ales că eram în concediu și nu mă aflam nici în țară. Acestea sunt negocierile politice asupra cărora nu este bine să comentez. Sper, în continuare, ca județul Harghita să aibă o Instituție a Prefectului la fel ca în ultimii doi ani, în care am reușit și să menținem echilibrul etnic în județ, dar și să fie respectate legile țării și Constituția României, pentru că prefectul este, prin excelență, garantul respectării acestora. Din funcția de subprefect, cu siguranță voi continua aceste proiecte începute și voi contribui la dezvoltarea economică și socială a județului, pentru ca cetățenii să beneficieze de aceleași servicii de calitate ca și până acum”, a declarat pentru AGERPRES Adrian Jean Andrei.

Fostul prefect, de profesie jurist, a fost numit în funcție în septembrie 2012 și a declarat atunci că mandatul său va sta sub semnul respectării legii și a dezvoltării în județ a unui climat de stabilitate, fără tensiuni. Adrian Jean Andrei a mai ocupat în trecut funcția de subprefect al județului Harghita, a fost consilier local, dar și consilier la biroul parlamentar al actualului ministru al Apărării, Mircea Dușa.

Noul prefect, Petres Sandor, a ajuns la Prefectura Harghita în luna iunie a acestui an, când a fost numit în funcția de subprefect, după ce în ultimii 14 ani a fost vicepreședinte al Consiliului Județean (CJ) Harghita, ales pe listele UDMR.

Petres Sandor are 44 ani, este licențiat în fizică și are un master în administrarea afacerilor. În 1996 a fost ales pentru prima dată în Consiliul Județean, pe lista UDMR și de atunci a fost reales la fiecare dintre scrutinurile locale care au urmat. Din 2001 a ocupat continuu funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Harghita.

Liderii UDMR au precizat, încă de la intrarea Uniunii la guvernare că își doresc să aibă un prefect în unul dintre cele trei județe din Secuime, respectiv Harghita, Covasna sau Mureș, negocierile în acest sens fiind purtate mai multe luni.

4 comentarii

MI-5 03-08-2014 - 14:33

Inca o dovada ca victor viorel ponta zis pontaxe, tradeaza Romania si pe Romani.

andy 04-08-2014 - 16:45

Tiganul si ungurul doi „prieteni „ai romanilor. Halal tara,halal conducatori.Voi ati ales acest tigan din Tg Jiu care va tradeaza la tot pasul. O sa ajungeti sclavi. Asa va trebuie ca sa stiti cum sa votati. 80% ati ales comunistii. Sa va fie de bine si jugul cat mai greu.Poate asa va treziti si va puneti capul de curca biata lsa gandeasca.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 04-08-2014 - 16:51

…muggy phoola andy, esti prostan
… giuvetele este in parte albanez /aroman ,
…orice , dar Lipsit de CARACTER , fricos , lash
si TRADITORRE!
Dar , tu sa muggy phoola !

Virgiliu Soare 03-08-2014 - 20:09

Actiunile antieconomice, antidemocratice, si mai ales cele impotriva justitiei si a statului de drept duse la plezneala de acest personaj de proasta extractie (ma refer la domnul V. V. Ponta) merg acum mina in mana cu cele antiromanesti sustinute de gruparea UDMR pe care ipochimenul crede ca o seduce pentru niste voturi otravite. Acest om (er sa scriu animal politic) e incapabil sa conceapa valoarea inteligentei si a patriotismului in devenirea unei tari. Iesirea lui de sub pulpanele domnului Ion Iliescu (KGB) si Adrian Nastase (Puscarie) e destul de desueta si neavenita in contextul nou al accepatrii -intr-un final -a Romaniei in Comunitatea Europeana. Genul acesta de politica balcanica a coteriilor si a supunerii necondiionate in fata vointei arbitrare a celor cu teschereaua cu bani (multi miliardari de carton iesiti tot din aceleasi pulpane sus mentionate) e total straina progresului si prosperitatii. Domnul V. V. Ponta devine astfel, pe zi ce trece o stranie imagine a hei-rupismului baronian din anii 90 cand FSN= PDSR=PSD etc erau pe cai mari si se credeau vesnici. Pacat de el ca e tanar (dar atat de naravit in rau)! La alegeri DACA CONTINUA ASA va primi ce merita! Asa sa ne ajute Dumnezeu!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult