Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Caracterizările lui Iliescu: Blaga interesant, Isărescu profesionist, Boc slab

Caracterizările lui Iliescu: Blaga interesant, Isărescu profesionist, Boc slab

scris de Z.V.
95 Afisari

Fostul preşedinte al României Ion Iliescu susţine că guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, este „unul dintre profesioniştii realizaţi”, în timp ce despre secretarul general al PDL, Vasile Blaga, spune că este „un personaj interesant pentru partid”, transmite Agerpres.


Foto Agerpres

„Mugur Isărescu este unul din profesioniştii realizaţi în această perioadă şi a fost o bună alegere, în 1990, pentru noua conducere a BNR”, a declarat Ion Iliescu, marţi seară, într-o emisiune la Antena 3, întrebat ce părere are despre guvernatorul BNR al cărui nume a fost vehiculat în ultimele zile drept posibil premier tehnocrat.


Întrebat care a fost cel mai bun premier din ultimii 20 de ani, Ion Iliescu a afirmat că, „într-un fel”, Adrian Năstase şi, „într-un alt fel”, Nicolae Văcăroiu, care a guvernat ţara într-o perioadă foarte grea, timp de patru ani, nu „pentru câteva luni”.

În opinia lui Ion Iliescu, cel mai slab premier este Emil Boc, fostul preşedinte susţinând însă că, în timp, „lucrurile se vor mai estompa” în ceea ce priveşte percepţia actualului şef al Executivului în rândul cetăţenilor.

Pe secretarul general al PDL, Vasile Blaga, Ion Iliescu l-a caracterizat drept „un personaj interesant pentru acest partid, un om care a acumulat o experienţă utilă, dar pe care conjunctura îl păstrează într-o zonă care a contribuit la elementele de nocivitate din viaţa noastră politică”. Mai mult, Ion Iliescu spune că nu ştie dacă, în prezent, Vasile Blaga „face opoziţie” preşedintelui Traian Băsescu sau dacă are această intenţie.

Întrebat dacă ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, ar putea fi preşedinte al României, Ion Iliescu a susţinut că, din punctul său de vedere, actualul şef al diplomaţiei române „nu are încă datele necesare” pentru această funcţie.

4 comentarii

CODUL PENAL 23-02-2011 - 10:33

nimic de comentat, decat sa cititi HISTORIA

nicu 23-02-2011 - 12:29

Ion Iliescu cel mai mare criminal din istoria ultimilor 100 de ani ai Romaniei, Petre Roman groparul economiei Romaniei, sa nu uitam declaratia sa din 1990 „economia romaniei este un morman de fiare vechi” 2011 el si ceilalti fsn_isti perindari pe la putere bineinteles si actualii au dus economia Romaniei la fier vechi , intrebare oare de unde stia clarvazatorul P roman unde va ajunge ec. romaniei?

urbos 23-02-2011 - 13:11

Nu uita ca organizatorii tuturor crimelor, mineriadelor, jafului si distrugerii economiei, a tarii au fost si sint securistii. Iar aceste naparci au ajuns in sfarsit pe deplin la putere prin reprezentantul lor Basescu. Asa ca Ilici a fost doar un coparticipant cel putin moral la nenorocirile facute tarii asteia.
Acum vreau sa aud ce zic de starpitura securista Basescu. Hai, ca sa nu te trec in categoria lepadaturilor basiste.

digital 23-02-2011 - 12:37

de fapt sunt doua hoituri care nu ar mai trebui comentati!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult