Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Care e marea greşeală a BNR in opinia lui Patriciu

Care e marea greşeală a BNR in opinia lui Patriciu

scris de D.P.
5 afisari
Dinu Patriciu spune că marea greşeală a Greciei a fost adoptarea euro şi a subliniat că România ar fi ajuns în situaţia Greciei dacă nu am fi fost foarte săraci, iar politicienii ar fi avut de unde să fure mai mult.
dinu-patriciu

foto: Realitatea TV

„Grecia nu va fi salvată nici în 300 de ani, nu în 30 de ani. Greşeala fatală a Greciei a fost adoptarea euro, pentru că este o unitate de măsură falsă faţă de modul ei de a produce. Când citesc despre situaţia din Grecia văd situaţia din România de azi, pentru că exact de aceleaşi racile suferim şi noi(…)Noi am avut norocul că am fost foarte săraci. Dacă politicienii ar fi avut de unde să fure cum au avut în Grecia, ajungeam în aceeaşi situaţie”, a menţionat Patriciu.

Dinu Patriciu a mai declarat sâmbătă, la Realitatea TV, că Banca Naţională a României (BNR) face o mare greşeală stabilind ca ţintă adoptarea euro, monedă despre care spune că „va muri”.
„Euro va muri, nu ştiu cât mai are de trăit, asta depinde de sumele pompate din banii contribuabililor, până când aceştia se vor plictisi în tot felul de ajutorări falimentare(…)Banca Naţională face o foarte mare greşeală stabilind ca ţintă adoptarea euro, face o foarte mare greşeală luptându-se cu balaurul inflaţiei zi de zi, de 20 de ani”, a precizat Patriciu.
„Adoptarea monedei unice nu numai că a fost o măsură prematură, a fost abuzivă, inutilă şi nocivă. După introducerea monedei euro s-a produs un decalaj de competitivitate între nordul şi sudul continentului. Nu poţi pune culturi diferite sub aceeaşi umbrelă monetară…Producându-se această diferenţă de competitivitate pornită de la diferenţe de tradiţii şi de cultură, niciodată un grec, un român, un italian sau un spaniol nu va avea aceeaşi productivitate ca şi un neamţ”, a spus Patriciu.

12 comentarii

urbos 31-07-2011 - 15:08

E caraghios ca Patriciu e nostalgic, ceea ce nu se potriveste cu ceea ce ar trebui sa fie un om de afaceri. El inca mai tanjeste dupa America de pana prin 70, care nu mai are nici o legatura cu America din ziua de azi. Face analize economice ignorand realitatile politice.

Ciu Huhu 31-07-2011 - 15:13

Bun, io respect pe Patriciu ca om de afaceri si ideile lui in acest domeniu, dar de ce se vinde, da bani de fapt .., asa usor celor de la putere

Ciu Huhu 31-07-2011 - 15:15

Da bani celor de la putere, sa nu mai fie inchis la racoare, se zice pe Internet.

Andrei 31-07-2011 - 18:50

„Producându-se această diferenţă de competitivitate pornită de la diferenţe de tradiţii şi de cultură, niciodată un grec, un român, un italian sau un spaniol nu va avea aceeaşi productivitate ca şi un neamţ”, a spus Patriciu.

Va inselati dl Patriciu,neamtul n-are patru…..aie !
Are in schimb elite adevarate ,ajunse sus pe MERIT . Exemplu un inginer german isi demonstreaza supeioritatea prin produsul ce-l fabrica ,inventeaza .
pt inginerul neamt terminarea facultatii este inceput de drum la noi termini ca sa devii „sef ” sa nu faci nimic.sistemul lor tehnico economic dezvolta inginerii pe verticala ,adica inoveaza iar ceilalti pe orizontala adica ii transforma in vinzatori ….in cel mai fericit caz.

YAAKOV 31-07-2011 - 19:10

Degradarea statului inginerilor a fost inceputa pe timpul comunistilor. Daca eram condusi de analfabeti, de persoane atehnice, ca Leana si Nicu, de aia inginerii au fost asimilati cu maistri si supraveghetorii din halele de productie.
In Franta un inginer are dublul salariului unui muncitor, din primul an de serviciu. Si poate sa castige si cat sase muncitori. Dar nu termina toti prostii facultatea de inginerie.
Comunistii au avut nevoie de specialisti doar pe timp de razboi, dar nici atunci nu-i plateau bine, ca era mobilizare generala si se lucra fortat.
Spre deosebire de Ceausescu, care era cizmar de meserie, Gheorghiu Dej lucrase ca electrician la CFR si ii respecta mai mult pe ingineri. Atunci la Politehnica nu trecea oricine „clasa”, daca nu stia carte. Ma refer la anii ’60, nu la ce a fost la inceputul regimului comunist.

Parpangh(El) ei , Paturicu ,ai furat si tu de vreo 25 de anisori! 31-07-2011 - 19:14

25 plus o zi!

YAAKOV 31-07-2011 - 19:16

Si uite asa ajunsa omuletul asta sa dispuna de banet si sa se dea mare in fata noastra, niste prosti ce suntem. Cum o fi luat el ditamai combinatul petrochimic, pe cine o fi avut in spate, cu cine o fi impartit banii, nu vom sti niciodata.

Europeanuul 31-07-2011 - 20:38

Quote: Greşeala fatală a Greciei a fost adoptarea euro, pentru că este o unitate de măsură falsă faţă de modul ei de a produce
–––––––––

Oamenii batrini si copii mici ;). D-lui Dinu Patriciu trebuie sa-i aminteasca cineva ca piata comuna reprezinta cea mai mare economie din lume (depaseste cu mult BIPul USA).

P.S.
eu cred ca se numara si el printre cei care au pariat impotriva euroului… a pierdut si el ceva bani la specula (acum e sucarit baiatu’).

YAAKOV 31-07-2011 - 22:40

Nu vezi ca bati campii ? Ce a zis Patriciu si ce intelesesi dumneata. Nu te poti abtine de la propaganda eurocomunista. UE nu va rezista mult timp, pentru a fost croita prost de la inceput, cu discriminari intre tari, fara limba comuna, etc.

YAAKOV 31-07-2011 - 22:42

Grecia nu are o economie sanatoasa, de asta e in faliment. Turismul si serviciile nu pot echivala cu productia de bunuri materiale.

Ciu Huhu 01-08-2011 - 05:40

Grecii sint cei mai escroci si hoti europeni (evreii ii intrec, dar ei sint asiatici) de aceea economia si tara lor nu-i sanatoasa.

Paul din Ohio 01-08-2011 - 05:19

Daca Patriciu are dreptate (asa cum sustin si alti analisti), Romania Ba’securist-KGBista isi va alinia in urmatorii cativa ani leul la rubla dupa care, probabil, la yuan.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult