Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Care sunt cei mai leneşi senatori

Care sunt cei mai leneşi senatori

scris de Doru Dragomir
6 afisari

Parlamentul este institutia care se afla la putere in acest moment, daca luam in considerare ultimele evenimente politice din tara noastra. Dar cine sunt membrii acestei institutii? Si, mai exact, ce fac ei, cat de dedicati sunt ei fata de munca pentru care au fost alesi?

senat

foto: exclusivenews.ro

Econtext isi indreapta atentia asupra Parlamentului. Si vom incepe cu senatorii. Si va prezentam care sunt cei mai lenesi si cei mai harnici senatori. Cum vom face acest lucru? Astfel: vom arata cate initiative legislative a inaintat fiecare senator. Important: pentru unele initiative exista mai multi initiatori, dar vom lua in calcul toate initiativele la care participa fiecare senator. Perioada de referinta o reprezinta ultima legislatura, care a inceput in noiembrie 2008 (cand au fost ultimele alegeri parlamentare si pana in prezent).

In total, sunt 137 de senatori, dar datele au in vedere doar 129 de senatori, pentru ceilalti aceste date nefiind disponibile. Multi dintre cei pentru care lipsesc datele fac pare din Partidul Conservator (PC). In total, in legislatura actuala, senatorii au realizat 4575 de initiative legislative. Cel mai harnic senator este Emilian Francu, senator din partea PNL. El apare ca initiator in cadrul unui numar de 132 de initiative legislative.

Ar insemna aproape o initiativa pe saptamana (de la alegerile din 2008 si pana acum). Printre initiativele acestuia se numara: propuneri privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului, propunere pentru stabilirea unor normative de cheltuieli pentru autoritatile administratiei publice si institutiile publice, propunere pentru declararea municipiului Constanta “Oras-martir”, propunere privind consacrarea zilelor de 21 martie (Newruz) si 6 mai (Kadarlez) ca sarbatori legale, propunere privind statutul profesional al medicului expert al asigurarilor sociale, etc.

Pe a doua pozitie se plaseaza Iulian Urban, senator din partea PDL. El este initiator in cadrul unui numar de 99 de initiative legislative. La coada clasamentului se afla un PSD-ist, alaturi de un PDL-ist. In plus, printre ce mai harnici senatori se regasesc nume mai putin cunoscute. In schimb, printre cei mai lenesi senatori se afla nume sonore. Din fiecare partid. Dar iata topul integral: topul senatorilor dupa numarul initiativelor legislative pe care le-au realizat:


1 comentariu

salut 05-07-2012 - 13:48

Asa, asa, dom’ ziarist. Ca la prasit! Mama lor de senatori, unii au prasit 200 de randuri si altii numai cinci! Sho pe ei!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult