Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Care sunt cei mai vizibili candidaţi la Preşedinţie, în funcţie de apariţiile în media

Care sunt cei mai vizibili candidaţi la Preşedinţie, în funcţie de apariţiile în media

scris de M.A.B.
9 afisari

Premierul Victor Ponta conduce în topul apariţiilor în media, cu un total de 7.431 de apariţii, fiind urmat de Klaus Iohannis – 4.773 de apariţii şi de Cristian Diaconescu – 1816 apariţii, relevă o analiză realizată de Mediafax Monitorizare.

Care sunt cei mai vizibili candidaţi la Preşedinţie

Care sunt cei mai vizibili candidaţi la Preşedinţie (foto mediafax.ro)

Monitorizarea, realizată în perioada 11-17 august, a vizat apariţiile şi menţiunile în 150 de titluri de presă scrisă, la 8 posturi de radio şi 13 de televiziune, precum şi pe 1.244 site-uri, pentru 11 candidaţi sau potenţiali candidaţi la Preşedinţie.

Datele obţinute relevă că premierul Victor Ponta a avut 145 de apariţii în presa scrisă, 94 la posturi de radio, 447 la posturi TV şi 6.745 pe site-uri, atât din postura de şef al Executivului, cât şi din cea de lider politic.

Pe locul al doilea în top se situează Klaus Iohannis, candidat al Alianţei Creştin – Liberale, cu 44 de apariţii în presa scrisă, 71 la radio, 250 la TV şi 4.408 pe site-uri.

Iohannis este urmat de Cristian Diaconescu – fost candidat PMP, în prezent independent – cu 31 de menţiuni în presa scrisă, 13 apariţii la radio, 250 la televiziune şi cu 1.816 stiri pe site-uri.

La mare distanţă se situează Călin Popescu Tăriceanu, cu un total de 861 de apariţii sau menţiuni în presa scrisă, la radio, la televiziune şi pe site-uri, urmat de Monica Macovei (candidat independent) – 584 de apariţii, Kelemen Hunor (candidat UDMR la Preşedinţie) – 204 apariţii, Dan Diaconescu – 117 apariţii, Ioan Ghise (candidat independent) – 53 de apariţii, Szilagy Zsolt – 39 de apariţii (una la radio şi 38 în on-line) şi Gheorghe Funar – 28 de apariţii, toate pe site-uri.

Ultimul loc este ocupat de Viorel Cataramă – 18 apariţii, majoritatea în on-line şi niciuna în presa scrisă. Mediafax Monitorizare va realiza săptămânal astfel de analize, până la primul tur al scrutinului prezidenţial.

1 comentariu

pathfinder 18-08-2014 - 18:49

Pai unul e premier iar celalalt e doar candidat.
Masuratoare fara nici ub fel de relevanta in momentul asta.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult