Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Casa de Pensii a rămas fără şef: Doina Pârcălabu, demisă de Ponta

Casa de Pensii a rămas fără şef: Doina Pârcălabu, demisă de Ponta

scris de A.B.
42 afisari

Victor Ponta a dispus demiterea din funcţie a preşedintelui Casei Naţionale de Pensii, Doina Pârcălabu. Pârcalabu a lucrat ca preşedinte al Casei Naţionale de Pensii începând cu ianuarie 2009, când a fost numită în această funcţie de premierul de atunci, Emil Boc.

parcalabu

foto: economistul.ro

Premierul a semnat decizia de revocare din funcţie a Domnicăi – Doina Pârcălabu, preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Casei Naţionale de Pensii Publice. De asemenea, Ponta i-a eliberat din funcţie pe Borbely Karoly din funcţia de secretar de stat la Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri şi pe Dragoş Mihael Ciuparu, din funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică. Şeful Executivului a semnat şi o serie de numiri în funcţii: Dorel Fronea – vicepreşedinte, cu rang de subsecretar de stat, al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, care conduce Autoritatea Naţională a Vămilor, Ileana Ciutan – preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Casei Naţionale de Pensii Publice, Stan Popa – vicepreşedinte al Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului, Constantin Cătălin Chiper – secretar de stat la Ministerul Administraţiei şi Internelor,  Nicolae Rotileanu – secretar de stat la Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Dinu Zamfirescu – preşedinte al Consiliului ştiinţific al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoriei Exilului Românesc, Tudor Prisecaru – preşedinte cu rang de secretar de stat al Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică. Victor Ponta a semnat şi decizia privind exercitarea, cu caracter temporar prin detaşare, a funcţiei publice vacante, din categoria înalţilor funcţionari publici, de secretar general adjunct al Ministerului Apărării Naţionale de către Mihai Şova.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult