Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Casa Regală nu comentează atacul lui Băsescu

Casa Regală nu comentează atacul lui Băsescu

scris de D.P.
2 afisari

Casa Regală nu a comentat în niciun fel declaraţiile de miercuri ale preşedintelui Traian Băsescu în legătură cu abdicarea regelui Mihai.

Regele Mihai I anunţă ruperea tuturor legăturilor istorice şi dinastice cu Casa de Hohenzollern

Majestatea Sa Regele Mihai I nu a autorizat pe nimeni să comenteze acest subiect”, a declarat joi pentru Agerpres Radu Ghina, consilier al Casei Regale.

Prezenţi la Muzeul Naţional de Istorie a României cu ocazia deschiderii expoziţiei “România-Spania. 130 de ani de relaţii diplomatice”, principele Radu şi principesa Margareta au refuzat să comenteze declaraţiile şefului statului, aceeaşi poziţie fiind adoptată şi de secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu.

Preşedintele Traian Băsescu a spus miercuri seară într-o emisiune de televiziune că “abdicarea regelui a fost un act de trădare a interesului naţional al României”.

‘Tot continuăm să considerăm că abdicarea Regelui a fost un mare act patriotic. Nu. A fost un act de trădare a interesului naţional al României, abdicarea din partea Regelui. Acesta este punctul meu de vedere”, a afirmat Băsescu, la B1 TV, în contextul în care a menţionat de împlinirea a 70 de ani de la “hai să-i spunem de la celebra ‘Soldaţi români’, vă ordon treceţi Prutul”. El a apreciat că românii nu au reuşit încă să-şi aşeze corect valorile.

Şeful statului a vorbit şi despre relaţia sa cu prinţul Paul, spunând că aceasta probează faptul că nu are probleme în ceea ce priveşte Casa Regală.

“Eu am făcut un gest să probez că nu am nimic cu Casa Regală, pentru că Paul e parte a Casei Regale, oricât de dezmoştenit ar fi”, a susţinut preşedintele.

5 comentarii

Giurgiu Crişan 24-06-2011 - 23:09

mai bine face că tace. S-a făcut de rîs destul. Ăsta e ăla care a predat pe Comandantul Armatei Române inamicului. Merita un glonţ în cap atunci la 23 august 1944.
A zis şi Base ceva bun; fostul rege a fost trădător de ţară, dar nu în 1947 ci în 1944.
Ce Casă Regală a României? Sînteţi nebuni? Are vreo republică Casă Regală? Dar ce, el ESTE rege? A fost !
Bolnavii de monarhită cronică sînt ofuscaţi.

Ciu Huhu 25-06-2011 - 09:57

Ba retadatule mintal fascist Giurgiu C. inca nu ai dat coltul, fierbintele Iad te asteapta nerabdator!

Cercul 25-06-2011 - 00:05

Regele a predat tara la cheie comunistilor in urma amenintarii cu executia a 1000 de partizani ai sai. Basescu insa va preda tara vecinilor, fara razboi chiar fara sa fi fost santajat. Guvernul poate sa retraga fondurile pentru MApN pentru ca n-au scop.

Banatanul 25-06-2011 - 05:39

„Preşedintele Traian Băsescu a spus miercuri seară într-o emisiune de televiziune că “abdicarea regelui a fost un act de trădare a interesului naţional al României”.”

Bine, bine, Dar care este interesul National al Romaniei??? Si care este definitia acestui Interes???

Unde este scrisa Definitia acestui interes National si pe ce criterii a fost definit.

Multi cetateni romani se intrec a pomenii de interesul National al tarii dar nici unul dintre acestia nu cunosc definitia acestui interes.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult