Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Catalin Harnagea secretar general al PNL

Catalin Harnagea secretar general al PNL

scris de Ziua Veche
3 afisari

O data cu castigarea fotoliului de parlamentar Radu Stroe ar putea sa piarda pozitia de secretar general al liberalilor in favoarea lui Catalin Harnagea. Fost sef al SIE in Administratia Emil Constantinescu, Harnagea a ocupat un rol important in campania pentru prezidentiale a lui Crin Antonescu, fiind totodata un apropiat al omului de afaceri Dinu Patriciu.

 Numirea fostului sef al SIE ca secretar general al PNL a fost un subiect adus in discutia liberalilor inca de anul trecut insa s-a asteptat momentul in care Stroe sa fie recompensat cu o alta functie asa incat sa poata renunta de buna voie. Surse din PNL ne-au precizat ca aceasta tema va fi reluata odata cu Congresul, in cadrul caruia se va alege noua echipa de conducere a partidului, de la sfarsitul acestei saptamani. O parte a liderilor si-ar dori sa fie micsorat si numarul de secretari general adjuncti, acum fiind nejustificat de mare in opinia unora.

Aceleasi surse au precizat pentru ziuaveche.ro ca lupta dintre Ludovic Orban si Crin Antonescu este stransa, mai ales ca in ultimele zile s-a conturat un sprijin puternic din partea a 23 de organizatii din teritoriu in favoarea primului candidat. In egala masura, Antonescu si Orban negociaza puternic cu lideri liberali sa le cucereasca simpatia si garantia votului in ziua Congresului, chiar daca se inregistreaza chiar si situatii hilare unii dintre liberali negociind „la dublu”. In vreme ce din lista lui Orban nu au rasuflat pana acum nume, din partea lui Antonescu au aparut deja persoane care au recunoscut ca au avut deja discutii de principiu cu actualul presedinte al PNL.

Unul dintre acestia este Andrei Marga care pare tentat sa revina in politica atras fiind de promisiunile facute de Antonescu. Actualul lider PNL si l-ar dori in echipa sa, cu acte in regula de liberal, si pe primarul Sibiului Klaus Iohannis. Sursele citate de ziuaveche.ro apreciaza ca, pana la urma, Viorel Catarama se va retrage din cursa in favoarea lui Orban, aceasta miscare putand sa lamureasca apele pe ultima suta in Congres. Europarlamentarul Norica Nicolai, precum si deputatul Relu Fenechiu sunt alte nume deja publice ce se regasesc pe lista lui Antonescu. Si chiar daca in ultima vreme s-a delimitat explicit de Antonescu, primarul Bacaului Romeo Stavarache se gaseste in aceeasi tabara a actualului sef al liberalilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS