Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Câte portofolii şi câţi miniştri va avea Guvernul Ponta

Câte portofolii şi câţi miniştri va avea Guvernul Ponta

scris de M.A.
8 afisari

Premierul desemnat Victor Ponta a declarat sâmbătă că guvernul pe care îl va conduce va avea 16 portofolii şi 20 de membri ai guvernului.

Victor Ponta

„De principiu, schema guvernamentală pe care am discutat-o şi cu domnul Antonescu prevede 16 portofolii, dar 20 de membri ai guvernului. Vă spun lucrul acesta pentru că intenţionez – şi nu cred că este momentul până la alegeri în noiembrie, atunci când sper să avem un mandat de patru ani – să facem restructurări de instituţii guvernamentale, ci, în cadrul actualelor ministere, miniştrii şi miniştrii delegaţi care vor răspunde de anumite probleme specifice, pe care eu şi USL le-am considerat neacoperite în ultima perioadă – pot să vă dau exemplul dialogului social”, a spus Victor Ponta.

Victor Ponta a ţinut să precizeze că guvernul pe care îl va forma este unul „special” şi cu un mandat limitat, motiv pentru care doreşte să afle în primul rând situaţia actuală a finanţelor ţării înainte de a anunţa calendarul programului de guvernare.

Întrebat despre ministrul afacerilor europene, Leonard Orban, Victor Ponta a confirmat intenţia sa de a-l menţine în funcţie şi spune că urmează să discute cu acesta şi să îi propună să colaboreze pe viitor. În ceea ce îi priveşte pe şefii instituţiilor deconcentrate, Victor Ponta a spus că nu vor exista schimbări, dar a cerut din partea celor numiţi politic în funcţii profesionalism şi competenţă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult