Câţi bani face o zi de puşcărie politică sub comunişti | Ziua Veche
Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Câţi bani face o zi de puşcărie politică sub comunişti

Câţi bani face o zi de puşcărie politică sub comunişti

scris de P.C.R.
3 afisari

Comisia juridică a Senatului a dat miercuri raport favorabil unei propuneri legislative a PNL prin care statul român despăgubeşte condamnaţii regimului comunist.

Ion Diaconescu a cerut 18 milioane de la stat pentru cei 18 ani de puscarie politica

Ion Diaconescu a cerut 18 milioane de la stat pentru cei 18 ani de puscarie politica

Iniţiativa formulată de un grup de deputaţi PNL stabileşte că orice persoană care a suferit condamnări cu caracter politic în perioada 6 martie 1945 – 22 decembrie 1989 sau care a făcut obiectul unor măsuri administrative cu caracter politic este îndreptăţită la compensaţii băneşti din partea statului român.

Statul este obligat să acorde persoanelor condamnate politic în regimul comunist sau, după caz, moştenitorilor (soţi sau descendenţi până la gradul al doilea inclusiv) compensaţii băneşti pentru prejudiciile morale, constând într-o sumă egală cu echivalentul a 300 de euro pentru fiecare zi de condamnare, respectiv echivalentul a 200 euro pentru fiecare zi de măsură administrativă, informează Mediafax.

Proiectul PNL stabileşte un plafon maxim al acestor compensaţii, care nu pot depăşi 400.000 euro.

Legea urmează să fie dezbătută şi votată de plenul Senatului, care este prima Cameră sesizată.

1 comentariu

Ereticul 12-04-2011 - 19:58

Interesant. Cum eu am avut 3 membri ai familiei in puscariile comuniste, fiecare cu condamnari mari (mai mari decat cei 3,6 ani reprezentati de plafonul maxim), teoretic ar trebui sa iau 1.200.000 E; sunt curios de unde o sa-mi dea statul acesti bani, in conditia in care se plang ca nu le ajung banii de pensii …

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult