Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Cazul Vosganian: Antonescu vrea ca senatorii PNL sǎ nu voteze

Cazul Vosganian: Antonescu vrea ca senatorii PNL sǎ nu voteze

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

Crin Antonescu, a declarat, luni, 7 octombrie, înaintea şedinţei USL, că va propune ca senatorii liberali să se abţină la votul în cazul începerii urmăririi penale a ministrului Economiei, senatorul Varujan Vosganian,.

antonescu

Cazul Vosganian: Antonescu vrea ca senatorii PNL sǎ nu voteze

„Eu voi propune colegilor mei din PNL cel puţin să ne abţinem de la votul de azi. Să nu votăm ca fiind simbolic într-un conflict de interese. E vorba de un coleg de-al nostru, lăsăm restului Senatului decizia şi în felul acesta nu se poate spune nici că îl socotim vinovat, ceea ce nu putem să-l socotim pe Varujan Vosganian. Din punctul nostru de vedere, nu există pe ce s-a înaintat elemente pentru începerea urmării penale. Pe de altă parte, să nu se poată invoca faptul că am bloca demersurile Justiţiei”, a spus Antonescu. El a arătat că parlamentarii se află într-o situaţie „complicată”, „încurcată” din punct de vedere legislativ în ceea ce priveşte votul în cazul lui Vosganian.

„Noi suntem într-o situaţie şi legislativă complicată pentru că în momentul în care trimiţi un astfel de dosar şi ceri un vot parlamentarilor, ei sunt într-o situaţie încurcată. Pe de o parte nu doresc să blocheze Justiţia, pe de altă parte nu pot ca prin votul lor, dacă nu au elemente, să considere vinovat pe cineva”, a spus Antonescu. Jumătate din senatorii prezenţi la şedinţa Comisiei juridice din 1 octombrie au votat pentru aprobarea cererii procurorului general privind începerea urmăririi penale împotriva ministrului Varujan Vosganian, iar cealaltă jumătate s-a pronunţat împotriva solicitării, cazul urmând să meargă la plenul Senatului.

Senatorul PNL Varujan Vosganian a susţinut, în 1 octombrie, la Comisia juridică, referindu-se la acuzaţiile de complot şi subminarea siguranţei naţionale la adresa sa, că, în adâncul sufletului, niciun parlamentar nu crede „o iotă” din această „gogoriţă”, el menţionând că Senatul trebuie să voteze „pentru demnitatea sa, pentru statutul pe care îl care şi care a fost statuat încă de la Constituţia din 1866”.

Ministrul a respins toate acuzaţiile care îi sunt aduse în cererea transmisă Senatului de procurorul general al Parchetului de pe lângă ICCJ, arătând că în ceea ce îl priveşte plenul este suveran în a lua o decizie. Dosarul în care DIICOT a cerut aviz pentru începerea urmăririi penale a lui Videanu şi Vosganian este desprins din cel în care, în decembrie 2011, procurorii au început urmărirea penală în cazul a 40 de persoane cu funcţii de conducere din Romgaz, Ministerul Economiei şi Agenţia Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei, pentru complot şi subminarea economiei naţionale.

3 comentarii

IngerAlbastru 07-10-2013 - 10:53

Se imita regula din Casa Alba, nici pro dar nici contra, nimic nu se recunoaste dar nici nu se neaga, neutralitate totala si cumva suna mai profesional decat orice am auzit de multa vreme pe o pagina de politica interna romaneasca. N-am zis ca-mi place de Crin doar are ochi frumosi, atit, ca pisica mea alba.

UnUL 07-10-2013 - 14:18

O mână spală pe alta; PNL-ul îl spală pe Vosganian.

pathfinder 07-10-2013 - 16:30

Mai exact, Antonescu il spala…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult